Food

BO KOCHT EEN KOE

Bij het woord bio industrie krijg ik jeuk. Ik kan me serieus irriteren aan mensen die het geen snars interesseert of hun stukje vlees van een kip met obesitas komt of een fitte chick. Wat maakt hen het uit, als ze maar zo goedkoop mogelijk kunnen eten.
Via mijn vriendin Daisy kwam ik terecht op de website koopeenkoe.nl. Dit is een boerderij in Braambrugge waar verschillende koeien staan voor zowel melk als de slacht, maar dan wel in alle opzichten met respect. Je kan hier alle vleesdelen van een koe in 3 verschillende pakketten kopen rechtstreeks van de boer. Ik ging op onderzoek uit en kocht een koe.

 

C630x400_9b03b29adf9f64883b03586cab87c7d3-1389779713

Hoe werkt het?

Op de homepage heb je keuze uit twee verschillende koeien, een dubbeldoelkoe (deze wordt gebruikt voor melk en vlees) en een Limousine koe. Wil je eerst een proefpakket dan kan dat ook. Ik koos voor het luxe pakket van de Limousine koe. Je ziet de koe steeds bijvullen op de homepage als weer iemand een deel van de koe heeft gekocht (zie afbeelding hierboven). Er kunnen namelijk 30-35 pakketten uit 1 koe worden gehaald. Tussen bestellen en leveren zitten maximaal vier weken. Deze tijd is nodig voor slachting, rijping, verpakking en verzending. Het vlees wordt ambachtelijk behandeld.

Je hebt de volgende keuze opties:

koeinhoud3x

Ben jij een bio koe?

Ondanks dat dit vlees niet officieel biologisch is is het wel het meest puur aangezien ze onbespoten gras en kruiden eten. Hierdoor krijgt het vlees een zeer fijne smaak! Een bio keurmerk krijgt de boer alleen als ze gecertificeerd voer gebruiken en dus niet dit verse gras.

Kost dat dan?

Classic pakket € 99,95  (gratis gekoeld transsport)
Luxe pakket € 129,95 (gratis gekoeld transsport)
Proefpakket € 54,95 + 5,95 gekoeld transsport

Voor een dubbeldoelkoe betaal je ongeveer € 13,88 per kilo. In vergelijking met bijvoorbeeld bio rundergehakt van de AH, € 9,99 per kilo,  betaal je iets meer maar dit vlees van koopeenkoe.nl is traceerbaar, eerlijk en met ambacht behandeld. Het blijft altijd raden waar het vlees uit de supermarkt vandaan komt en of het wel klopt wat er op de ingrediëntenlijst staat vergeleken met de inhoud.

Signed, sealed, deliverd…

Al het vlees wordt voor twee porties geseald en vers en gekoeld in een doos bij je afgeleverd. Alles kan zo de vriezer in.

IMG_9954

Handige weetjes

*Elk stuk heeft een stikker met daarop de ingrediënten en alle relevante informatie over de koe
*Er worden geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben gebruikt
*In de worstjes en hamburgers worden biologische gedroogde kruiden, verse peper en een heel klein beetje zout gebruikt om deze een goede smaak te geven zodat ze bij je thuis direct gebruikt kunnen worden
*Het vlees blijft in de koelkast een week goed
*Het vlees blijft in de vriezer een jaar goed
*Naast koopeenkoe.nl is er ook koopeenkip.nl en koopeenvarken.nl

Zoals de slogan al zegt, eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees. Laten we samen de bio industrie verleden tijd maken.

Liefs Bo

12189092_1111685972197270_1840438850622842059_n

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter