Fit / Food

Auberginetaart met salade

Pfff wat zullen we vanavond weer eens gaan eten? Deze vraag stel ik mezelf vaak genoeg. Bijkomende moeilijkheidsfactor is nog dat mijn vriend en ik anders denken over vlees (hij een echte carnivoor en ik schaar me liever onder de herbivoren). En toch lukt het bijna elke week weer om gevarieerd en gezond te eten waarbij we veel afwisselen tussen vis, vlees en vega gerechten.  Dit vegetarische recept werd door mijn vriend zwaar goed gekeurd en is dus een blijvertje.  Naast het gezonde taartje bevat de frisse en verrassende salade de nodige vitamines. Een heerlijk recept zo met de zomer voor de deur. Het recept is voor 2 personen (wij zaten bomvol) wil je het voor 4 personen maken verdubbel dan de salade.

1

Wat heb je nodig:

Voor de taart:

– Een rol vers bladerdeeg
– 2 kleine Aubergines
– 5 tomaten
– 2 bollen mozzarella
– Gedroogde tijm
– Olijfolie en Peper & Zout
– Springvorm (doorsnede 26 cm)

3

Voor de salade:

– Zakje baby spinazie
– 1 rode ui
– 1 grote mandarijn
– 1 avocado
– Olijfolie, azijn en Peper & Zout

2

Hoe je het maakt:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snij de aubergine in plakjes van ½ cm, leg op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en Peper & Zout.
  • Leg de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier (alleen de bodem) en bekleed met het bladerdeeg. Zorg dat er een klein randje ontstaat, je kan gewoon stukjes bijplakken 😉
  • Snij voor de salade de rode ui in halveringen en bak met wat boter ongeveer 10 minuten op laag vuur, tot ze zacht en smeuïg zijn.
  • Snij de tomaten en mozzarella in plakjes.
  • Zodra de aubergine klaar is begin je te taart op te bouwen begin met een plakje aubergine dan mozzarella dan weer aubergine, tomaat, aubergine, mozzarella enzovoort…
  • Bestrooi de taart met de tijm en Peper & Zout. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden en zet de taart voor 45 minuten in de oven.
  • Dan gaan we verder met de salade, snij de avocado en mandarijn in blokjes. Doe de helft van de baby spinazie in een kom besprenkel met olijfolie en wat azijn. Leg de avocado, mandarijn en rode ui bovenop en voeg nog wat peper en zout toe.
  • Blijf de taart checken, zodra het bladerdeeg mooi bruin kleurt en de kaas gesmolten is, is hij klaar.

Eet Smakelijk! Liefs Denice

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter