Food

NOTENBROOD VOOR PASEN, VAN FOOD SPRIETEN

Ik ben al jaren een fan van Jamie Oliver. Na dit notenbrood misschien nog wel ietsje meer. Ik heb dit recept iets naar eigen smaak aangepast. Dit heerlijke brood is rijk gevuld met noten en zaden. Het misstaat zeker niet op tafel tijdens een Paasbrunch! Naast heerlijk is het brood ook heel erg vullend en super gezond. Het is nu de tweede keer dat ik dit brood maak en mijn huis ruikt weer verrukkelijk. Het leuke is dat er helemaal geen bloem in dit brood zit maar eieren. Je kunt het notenbrood ‘puur’ eten of beleggen met roomboter, geitenkaas, avocado, of net wat je zelf lekker vindt!

DSCF5021

Wat heb je nodig:

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram gebroken lijnzaad
  • 100 gram cranberries (kunnen ook rozijnen zijn)
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel zout
  • 5 eieren
  • Bakpapier + Cakeblik

DSCF5024

DSCF5030

Hoe je het maakt:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe alles behalve de eieren in een kom en meng goed door elkaar
  • Doe een voor een de eieren bij het mengsel en meng goed door elkaar
  • Leg wat bakpapier in een cakeblik en giet het mengsel erin
  • Zet het ongeveer 1 uur in de oven (per oven verschillend, dus blijven checken)

Vrolijk Pasen!

X Denice


JA! Deze mooie foto’s maakt Denice zelf. Volg haar @foodsprieten op Instagram. Denice houdt van lekker (biologisch!) eten doet veel inspiratie op in kookboeken. Ze vindt het leuk om te fotograferen en gaat graag op reis. Check www.foodsprieten.nl voor meer fijne recepten.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter