Fit / Food

VENKELSALADE MET GRANAATAPPELDRESSING

De lente is in aantocht en dan krijg ik altijd weer zin in salades, makkelijke salades want met mooi sta ik niet graag lang in de keuken. Deze salade is ook lekker en licht voor de paas!

Ingrediënten voor 2 personen.

• 1 grote venkel knol
• 1 grapefruit
• verse munt
• pistache nootjes
• 1 granaatappel
• 1 eetlepel (hennep) olie
• 1 theelepel sumak kruiden
• citroensap

2016-03-12 16.28.58

Bereidingswijze.

Snij of schaaf de venkel knol in dunne reepjes. Schil de grapefruit en verwijder het witte vliesje, haal voorzichtig met een scherp mes de partjes los. Mix de venkel en grapefruit met de pistache nootjes en de verse munt.

Maak de dressing door de granaatappel uit te persen boven een zeef, vang het sap op in een bakje! Meng dit met een eetlepel olie, de sumak en het citroensap. Meng een paar eetlepels door je salade en de granaatappel pitjes kan je mooi gebruiken als garnering.

Liefs, Fleur.
___

Vegan Foodie Fleur komt net als Bo & Denise uit Alkmaar. Sinds oktober 2014 eet ze volledig veganistisch, Ze voelt zich energieker maar deed dit vooral om haar liefde voor dieren. Buiten koken om loop ze graag hard, het liefst in de vroege ochtend. Wil je meer van Fleur haar vegan creaties zien, neem dan een kijkje op haar Instagram @fleurloves2eatsleeprunrepeat

20151007_121006_resized

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter