Fit

BLOG VAN LIANNE: R’DAM – UPDATE 2!

Rotterdam Marathon 2016. Nog 5 weken. Mijn vorige marathon-update schreef ik 14 weken geleden en het lijkt alsof het vorige week was! Ergens schrik er ook een beetje van dat het nog zo kort is, maar ik heb er (na 12 maanden zonder marathons) ook veel zin in. Lange afstanden vind ik het fijnst om te doen en zo zijn de trainingen meestal ook geen probleem. Als ik eenmaal mijn schoenen aan heb en onderweg ben dan, het inplannen is soms wat passen en meten omdat je met een loop van bijvoorbeeld 3,5 uur toch wel je hele ochtend of middag kwijt bent. Ook het idee van 3,5 uur hardlopen staat me vooraf vaak een beetje tegen, maar daar probeer ik niet te erg bij na te denken 😉

In deze 14 weken heb ik weer aardig wat kilometers gemaakt, onder andere ook bij de Halve Marathon van Egmond en de 30 km van de Groet uit Schoorl run. Én daarnaast natuurlijk mijn eigen trainingen; (bijna) elke zondag een lange duurloop en kortere loopjes door de week. Zelfs het rennen voor werktijd gaat me steeds beter af, waardoor mijn trainingen niet uit- of afgesteld worden door andere leuke (en soms onverwachte) dingen. Vorig weekend tijdens een citytrip naar Valencia gingen de trainingen ook gewoon door en heb ik in totaal 37 km gerend. Het is ook echt leuk om een stad op die manier te zien en het extra ijsje, drankje of tapas om die calorieën er weer bij te eten is ook niet verkeerd 😉

IMG_2451

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst 35 kilometers gemaakt en dat ging goed. Ik wil deze afstand sowieso nog 1 keer (het liefst 2 keer) deze maand doen, maar voldoende rust is ook belangrijk. Over 2 weken loop ik 12km bij de Zandvoort Circuit Run, de week erna nog 1 lange loop en dan is het klaar! Tot nu toe zijn de knieën, scheenbenen, heupen, kuiten en enkels gelukkig nog blessurevrij, wat (hoop ik!!) de komende maand zo blijft ☺ En ook op 10 april hoop ik niets op te lopen, want het startnummer voor de Madrid Marathon op 24 april is ook al in the pocket!

Een spannende, aankomende maand dus. Nog 35 nachtjes slapen!

X Lianne


Lianne (Instagram: @lianne1510) is 27 jaar, woont in Alkmaar en werkt als laborant in Amsterdam. Zij is een mega fanatieke hardloper, met vele droomruns op haar naam, waaronder New York, Berlijn, Rome en zelfs de beruchte 60 km van Texel. Lianne blogt voor Snel Fit over haar runs en de trainingen ernaar toe.

FullSizeRender (8)

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter