Food

DE PINK BEET SMOOTHIE VAN FOOD SPRIETEN

Vandaag heb ik een heerlijke, romige smoothie gemaakt bestaande uit maar 3 ingrediënten. Deze smoothie geeft je direct energie maar is ook uitermate geschikt als hersteldrankje na het sporten. De banaan zorgt voor de zoete, smeuïge smaak en geeft je energie. Door het bietje krijgt het geheel een mooie kleur en het is ook nog eens super gezond.

In bieten zitten veel vezels, mineralen en vitamine c. Wist je dat de biet een echte sportgroente is? De biet zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten verwijden waardoor er meer zuurstof naar je spieren gaat. En dat zorgt er weer voor dat je het sporten langer kan volhouden. Ik hou deze smoothie plantaardig door de havermelk. Gewoon omdat het heerlijk is en ‘gewone’ melk een stuk ongezonder en moeilijk verteerbaarder is. Slurpze!

X Denice

IMG_1976

Dit heb je nodig:

  • 300 ml havermelk
  • 1 half bietje (gekookt of rauw)
  • 1 banaantje
  • Blender

Hoe je het maakt:
Snijd de banaan en biet in stukjes en doe alles in de blender, mix het tot een smeuïg geheel.

IMG_1996


JA! Deze mooie foto’s maakt Denice zelf. Volg haar @foodsprieten op Instagram. Denice houdt van lekker (biologisch!) eten doet veel inspiratie op in kookboeken. Ze vindt het leuk om te fotograferen en gaat graag op reis. Check www.foodsprieten.nl voor meer fijne recepten.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter