Fit

EEN BRIEF TERUG VAN ROSANNE VOOR DENISE

Beste Fitgirl,

Ja, of je het nu wil of niet, jij bent een fitgirl! (Ik was eerst ook niet echt blij met de aanhef ‘kankerpatiënt’. Maar dat ligt meer aan het woord patiënt dan het woord kanker.)

Na jouw lieve, toch wat confronterende brief heb ik mij voorgenomen er één terug te schrijven. Want zoals jij al aankaartte in je brief: gezondheid is dus NIET vanzelfsprekend. En daar wil ik graag nog even iets over kwijt. Ik wéét hoe abstract het klinkt als je nog nooit zelf te maken hebt gehad met een levensbedreigende ziekte. Daarom herhaal ik het nog maar even voor alle fitgirls en metgezellen: neem je gezondheid niet voor lief. Ja dûh, hoor ik je denken, anders ben ik ook geen ‘fitgirl’. En nu komt het: sla er ook niet in door.

Je zou denken dat ik nu als een gek nóg gezonder zou gaan leven dan ik al deed. Want ja, op de vele wijntjes, G&T’s en pizza’s na was ik ook al aardig op weg als healthychick. Rens Kroes’ kookboek was mijn bijbel. Maar nu blijkt dat dat geen ene moer uitmaakt! Het maakt niets uit, of je nu super gezond met je tarwegras-shotje en je chiazaadpudding door het leven gaat of dat je iedere dag ontbijt met mona-toetjes en altijd suiker in je thee drinkt. (nou ja…. Bij wijze van spreken dan.) Op de één of andere manier is het mij toch overkomen en zit ik vaker in het ziekenhuis dan me lief is. Dus waarom zou ik nog?

Alle gekheid op een stokje: Ik geloof nog steeds dat het beter is om water te drinken in plaats van cola als je dorst hebt. Ik weet zeker dat je meer kwaliteit uit het leven haalt als je er een gezonde lifestyle op na houdt. Maar lieve jongens en meisjes, het moet wel leuk blijven.

Ik zie dat de fitgirl – healthylifestyle rage soms een beetje overdreven en doorgeslagen uitgevoerd wordt en dat lijkt mij ook niet gezond. Ik heb mij alleen nog maar meer voorgenomen om te genieten van het leven zoals het komt en daar horen ook pizza’s, zakken chips en veeeeeel dropjes bij. Wat ik eigenlijk wil zeggen is: doe vooral iets waar je blij van wordt, en niet omdat iedereen het doet. Voor je het weet staat je leven op z’n kop en is alles anders…

Wees maar niet bang Denise, ik kan niet wachten om weer lekker met je te komen hardlopen en bootcampen. Want buiten het feit dat je er fit van wordt, vind ik het ook nog eens heel erg leuk om te sporten!

X Rosanne

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter