Food

CHOCOLADE CUPCAKES MET RODE BIET

Ook zo gek op chocolade? Dan heb ik hier een heerlijk receptje voor jou, en het mooie is dat je ook nog eens extra vitamines binnenkrijgt. De bietjes proef je niet maar ze maken deze cupcakes lekker smeuïg. Gezond en lekker dus.

Ingrediënten voor 6 cupcakes.
• 130 gram speltmeel
• 200 gram gekookte rode bieten
• 2 theelepels bakpoeder
• 40 ml amandelmelk
• 30 ml gesmolten kokosolie
• 1 eetlepel water vermengd met 3 theelepels gebroken lijnzaad
• 40 gram rauw cacaopoeder
• 50 gram kokosbloesemsuiker

2016-02-09 14.42.52

Ingrediënten voor het glazuur.
• 150 gram silken tofu
• 2 eetlepels agave siroop
• 1 eetlepel bietensap
• 2 eetlepels poedersuiker

• Eventueel vers fruit voor decoratie

Bereidingswijze.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Maal de gekookte bieten goed fijn in de blender en meng met de gesmolten kokosolie het lijnzaad mengsel en de amandelmelk.
Mix met een handmixer de droge en natte ingrediënten tot een egaal beslag.
Vet 6 muffinvormpjes in met wat olie, verdeel het beslag over de vormpjes en zet in de oven voor 35 minuten.

Maak ondertussen in de blender het glazuur door de tofu samen met de overige ingrediënten tot een glad mengsel te blenden. Doe het glazuur in een spuitzak en leg koud tot de cupcakes klaar zijn.

Laat de cupcakes afkoelen en versier met het glazuur en eventueel met vers fruit.

Ook leuk om je geliefde mee te verrassen op Valentijnsdag.

Liefs, Fleur.

____

Vegan Foodie Fleur komt net als Bo & Denise uit Alkmaar. Sinds oktober 2014 eet ze volledig veganistisch, Ze voelt zich energieker maar deed dit vooral om haar liefde voor dieren. Buiten koken om loop ze graag hard, het liefst in de vroege ochtend. Wil je meer van Fleur haar vegan creaties zien, neem dan een kijkje op haar Instagram @fleurloves2eatsleeprunrepeat

20151007_121006_resized

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter