Fit

BLOG VAN LIANNE: OVER HARDLOOPCLUBJES

Rennen doe ik meestal alleen, want ik zit niet bij een hardloopclubje of een trainingsgroep. Toen ik tot een tijdje terug nog onregelmatig werkte was dit ook niet helemaal handig, omdat ik dan de helft van de trainingen zou missen door avond-, nacht- of weekenddiensten. Maar ook nu ik wel elke avond en weekend ‘vrij’ ben maak ik zelf mijn rondjes. Daarentegen heb ik wel veel hardlopende familieleden, vrienden en (ex)collega’s met wie ik vaak ren.

Zo begon ik mijn ‘hardloopcarrière’ met de buurvrouwen(THEE)club en later met mijn moeder en tante, met wie ik trouwens ook mijn eerste Damloop rende. Toen ik een paar jaar geleden in het OLVG begon met werken heb ik me samen met collega’s opgegeven voor de Damloop, zelfs met collega’s die nog nooit of nauwelijks gerend hadden. Na het werk deden we dan een trainingsrondje Oosterpark of Vondelpark (met een drankje bij het Blauwe Theehuis tussendoor ;)). Ook bij mijn huidige baan heb ik zulke sportieve collega’s met wie ik in maart de Zandvoort Circuit Run ga lopen.

IMG_9212

Omdat eten (en drinken!) na het rennen belangrijk is, hebben we met een aantal vrienden de ‘Ren & eetclub’ opgericht. Vaak spreken we in onze whatsapp-groep (die uiteraard ‘Rennen & Eten’ heet) af om bij iemand in de buurt te gaan hardlopen en achteraf te gaan koken en eten. Zo lopen we de ene keer in Utrecht en de andere keer in Amsterdam of Alkmaar. Toen ik de 60km van Texel liep, zijn ze zelfs allemaal naar Texel gekomen om mee te rennen, fietsen en aan te moedigen. 2 Jaar geleden zijn we met z’n vieren een weekend naar Parijs gegaan om daar de halve marathon te lopen en over 3 weken gaan we naar Valencia en nemen we uiteraard onze hardloopschoenen mee. In Rome heb ik me voor de marathon een aantal dagen tijdelijk aangesloten bij een (al bestaand) hardloopgroepje van mijn achterneef Richard. Zij gingen met z’n allen een lang weekend hierheen om hard te lopen en ik ben toen meegegaan zonder dat ik iemand van het clubje kende, maar het was superleuk! Zo leuk dat ik over 2,5 maand met ze mee naar Madrid ga voor de (hele en halve) marathon. Als ik in Amsterdam woonde zou ik het wel weten en ook vaker met ze meetrainen (en borrelen ;)) Op deze manier is hardlopen zonder ‘officiële’ hardloopclub niet echt ‘eenzaam’.

Ik vind het lopen (en het après-lopen ☺) met anderen heel leuk en gezellig, maar mijn trainingen alleen vind ik net zo lekker. Vooral tijdens de lange duurlopen die ik nu doe voor de marathon vind ik het fijn om alleen te lopen met muziek op en 3 uur lang niet te praten, op een ‘hoi’ tegen een andere ‘eenzame’ hardloper natuurlijk na 😉

x Lianne

Lianne (Instagram: @lianne1510) is 27 jaar, woont in Alkmaar en werkt als laborant in Amsterdam. Zij is een mega fanatieke hardloper, met vele droomruns op haar naam, waaronder New York, Berlijn, Rome en zelfs de beruchte 60 km van Texel. Lianne blogt voor Snel Fit over haar runs en de trainingen ernaar toe.


Vertel eens… wat werkt motiverend voor jou?

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter