Fit

LIEVE KANKERPATIËNT: DEZE IS VOOR JOU

Lieve kankerpatiënt,

Hoe vaak hoor je niet dat het mensen in je omgeving overkomt; de diagnose kanker. Altijd denk je, dat overkomt mij niet. Ik ben jong, fit, blij en sta middenin het leven. Ik hoor niet ziek te worden. En toch overkwam het jou. En waarom nou net jij? Ik vind je zo’n mooi en puur mens. Niet dat ik iemand ooit die verschrikkelijke kutziekte zou toewensen, maar jij… Je trainde bij me. Altijd was je er en deed je je uiterste best. En toen kwam je in ene niet meer. Je had last van je borst. Niet lang daarna hoorde ik was er aan de hand was. Ik wist het meteen, je had borstkanker.

‘Gezondheid is vrijheid.’

We zeggen met z’n allen: wat ben je sterk, wat ben je een topwijf, een powervrouw en een bikkel. En dat ben je ook. Want wat is het zwaar, zoveel chemo’s, je haar eraf en even wat minder kunnen genieten van het leven. Maar ik vind dat je niet altijd sterk hoeft te zijn, ik begrijp dat dát je overlevingsmodus is. Het is gewoon heel erg naar en eng wat jou overkomt. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe je je geluk nu haalt uit kleinere dingen. De blik in je ogen toen we de laatste keer op het strand liepen was mooi. En hoe snel jij gewoon hardop kon uitspreken dat je kanker hebt, diepe buiging.

Lieve kankerpatiënt, ik wens je gezondheid. Die neem ik zoals velen altijd voor lief. Gezond zijn is blijkbaar niet vanzelfsprekend. Zoals jij zo mooi zei tegen me: “Gezondheid is vrijheid.” Goed dat ik dat weer even met mijn neus op de feiten word gedrukt. En volgend jaar ren je weer met me mee.

Kus,

Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter