Fit

BLOG VAN LIANNE: OVER HARDLOOPRONDJES

Meestal ren ik automatisch hetzelfde rondje. Het ligt er aan hoe ver ik wil gaan lopen, maar voor zo ongeveer elke afstand heb ik een andere route. De meeste zijn ook onder te verdelen in de categorieën ‘licht’ en ‘donker’. De ‘lichte’ varianten durf ik (als ik in m’n eentje loop) alleen overdag te doen en gaan meestal door het bos, duinen, over het dijkje achter mijn huis of een rondje Geestmerambacht. De rondjes voor in het donker ren ik meestal ’s ochtends rond een uur of 5 voordat ik ga werken of juist in de avond na werk. Hierbij blijf ik vooral in de stad en in de buurt van het station en ziekenhuis waar zo vroeg in de ochtend of laat in de avond genoeg andere mensen zijn en alles goed verlicht is. Overdag vermijd ik deze routes juist om niet te veel ‘last’ te hebben van stoplichten, verkeer en wandel-/winkelaars.

‘Drie uur achter elkaar lopen is sowieso op een gegeven moment al niet heel spannend meer’

Hoewel Alkmaar toch niet echt klein is vind ik het moeilijk om elke keer weer een nieuwe route te bedenken. Het is makkelijk om weer een bekend stuk te lopen omdat je nu eenmaal weet hoe lang het is, maar na een tijdje wordt datzelfde rondje toch saai! Vooral nu mijn marathons dichterbij komen en ik mijn afstanden langer moet maken vind ik dit lastig. 3 Uur achter elkaar lopen is sowieso op een gegeven moment al niet heel spannend meer, laat staan als je dit een aantal weken achter elkaar moet lopen. Soms kijk ik van tevoren thuis al even op de kaart, speurend naar nieuwe straatjes en weggetjes, maar een gebrek aan bruggen (triatlons zijn niets voor mij) en oversteekplaatsen bij drukke wegen (veilig aan de overkant komen is wel prettig ;)) houden vooral de 30+ rondjes, beperkt.

Laatst heb ik een app op mijn telefoon gedownload, het heet ‘Blokje om’. Vanaf jouw huidige locatie maakt hij een looproute voor je nadat je hebt ingevuld hoeveel kilometer je ongeveer wilt gaan lopen. Deze app is vooral bedoeld voor wandelingen en niet voor afstanden van +10 kilometer. Jammer, want dit is juist waarnaar ik op zoek was! Ik ben benieuwd of anderen ook last van dit ‘probleem wat hardlooproutes heet’ hebben en hoe jullie dit doen? Als jullie tips voor bijvoorbeeld app’s hebben die mij hierbij kunnen helpen, let me know! ☺

x Lianne

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter