Food

HEERLIJK & VEGAN: MEXICAANSE ZWARTE BONEN BURGERS

Plantaardig eten hoeft niet duur en moeilijk te zijn. Deze Mexicaanse zwarte bonen burgers zijn zo klaar en nog goedkoop ook!

Ingrediënten voor vier burgers

  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 klein blikje maïs
  • halve Spaanse peper
  • 1 klein rood uitje
  • 50 gram havermout
  • 1 grote eetlepel Picadillo kruiden, of burrito kruiden
  • Handje verse koriander

20160113_122134

Bereidingswijze
Spoel de zwarte bonen het maïs goed af en laat uitlekken. Snij het uitje de peper. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en even draaien,tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Een beetje structuur in de burger is lekker, dus laat je keukenmachine niet te lang draaien! Haal het mengel uit de keukenmachine en zet koud voor een uurtje. Verdeel het bonenmengsel in 4 delen, draai hier eerst ballen van die je daarna voorzichtig plat druk tot de gewenste dikte van je burger. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak ze om en om tot ze goudbruin zijn. Lekker op een broodje met avocado en tomaat, maar ook prima bij je dagelijkse aardappelen en groenten!

Eet smakelijk!

Liefs, Fleur

___

Vegan Foodie Fleur komt net als Bo & Denise uit Alkmaar. Sinds oktober 2014 eet ze volledig veganistisch, ze voelt zich energieker, maar deed dit vooral om haar liefde voor dieren. Buiten koken om loopt ze graag hard, het liefst in de vroege ochtend. Wil je meer van Fleur’s vegancreaties zien, neem dan een kijkje op haar Instagram: @fleurloves2eatsleeprunrepeat

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter