Food

Zeewolf met bloemkoolpuree

Laat dit zeemonster je helpen bij een gezonde start in 2016! Zoooo, de feestdagen zijn voorbij en alle goede voornemens voor 2016 zijn bedacht. Wil jij fitter, slanker en gezonder gaan leven in 2016? Dan is dit recept de perfecte start van het nieuwe jaar.

Vaak zijn suikers de boosdoeners in onze gerechten, ze maken je ‘dik’ en ‘vermoeid’. Wil je fitter en slanker worden dan zal je minder koolhydraten moeten gaan eten. Koolhydraten zijn suikers en die zitten o.a. in aardappelen, pasta en rijst. Probeer gedurende één maand eens om je koolhydraten te verminderen en je groenten te vermeerderen. Ik ben benieuwd of dit ook voor jou helpt!

Dit recept bevat in ieder geval ZERO-koolhydraten en biedt alvast wat inspiratie voor 2016! Good luck met alle goede voornemens.

X Denice

IMG_1408

Wat hebben we nodig:

  • 300 gram zeewolf
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 gram harricots verts
  • Crème fraise
  • 1 teentje knoflook
  • Citroentje
  • Boter
  • Peper & Zout

IMG_1419

Hoe we het maken:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vis in twee gelijke stukken en pers een half citroentje uit over de vis, snijd van de andere helft 4 plakjes. Bestrooi de vis met een beetje peper & zout en leg de plakjes citroen op de vis, zet in de oven voor 20 minuten. Snijd roosjes van de bloemkool en kook in ongeveer 15 minuten gaar, hij moet zacht genoeg zijn om te kunnen pureren. Snijd de uiteinden van de harricots verts eraf en kook ze gaar in 6 minuten, breng op smaak met peper en een klein beetje roomboter. Giet de bloemkool af en pureer tot een glad geheel, roer twee eetlepels crème fraise door de puree, pers 1 klein knoflookteentje uit en breng op smaak met peper & zout.

Schep alles op een bord en klaar is je supergezonde gerecht.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter