Snel-fit

DE DIP VAN DENNIE

Dennie’s got a dip. Jup. De trainer, de sportieveling, de hardloopster in hart en nieren heeft het even gehad met hardlopen. Gewoon helemaal klaar mee. Klinkt zo raar uit mijn mond. Drie jaar lang loop ik al steevast minimaal vier keer per week, met een break van vijf maanden rondom mijn bevalling. En nu, in de dagen vlak voor Kerst, wanneer eten en drinken centraal staat, ben ik mijn mojo kwijt.

‘Ga nou, denk aan dat buikje. Dat is zó weer terug’

Een korte pauze van de trainingen zorgde ervoor dat ook ik even ‘vrij’ heb. Maar in aanloop naar de Halve Marathon van Egmond, zou ik nu eigenlijk kilometers moeten maken. Mijn trainingen aan anderen bestaan voornamelijk uit interval. Duurlopen op mijn eigen tempo doe ik bijna nooit. Een uitgesproken kans om nu te gaan trainen, zou je zeggen. Want ik ben deze twee weken vrij. Ik heb regelmatig opvang voor Robin, dus ook dat is geen excuus. Ik héb geen excuus. En ik vind het ook niet stom dat ik er even klaar mee ben. Hoogstens zeer onhandig, en het stemmetje in mijn hoofd zegt keer op keer: ga nou, denk aan dat buikje. Dat is zó weer terug. Maar ik omarm deze tijdelijke luiheid even. Weet ook dat iedereen denkt, Denise, stel je niet aan. Alleen heb ik toch het gevoel dat ik verzuim. Omdat ik altijd iedereen motiveer om wel te gaan hardlopen. Ook al regent het, ben je ziek/zwak/misselijk/ongesteld of alles tegelijk: hardlopen zul je.

Ik houd je op de hoogte. Ga er maar van uit dat ik ‘snel’ weer op het rechte hardlooppad beland.

Heb een geweldige Kerst, lekker genieten van de mensen om je heen en laat de wijn en het eten je smaken. 27 December gaan we wel weer sporten, oké?

En, zie ik je in januari bij onze nieuwe trainingen?

x Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter