Food

LINZEN SALADE MET GEROOSTERDE SPRUITJES

Salades, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo maakte ik onlangs deze linzen salade met geroosterde spruitjes en een zoete tahini dressing. De salade is ruim genoeg voor twee personen als avond of lunch maaltijd, maar staat ook leuk op een feestmenu.

Ingrediënten:
• 150 gram Beluga linzen
• 300 gram spruiten
• blaadjes van 3 takjes verse tijm
• 1 appel
• theelepel kaneel
• olijfolie
• 2 handjes hazelnoten
• granaatappel pitjes
• eventueel wat kiemgroenten

20151214_142432

Voor de dressing:
• theelepel kaneel
• 3 eetlepels tahini
• 1 eetlepel gembersiroop
• 2 eetlepels water
• klein lepeltje Sinaasappel rasp
• peper en zout

20151214_144149

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Maak de spruitjes schoon en halveer ze, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, twee derde van de tijm, peper en zout naar smaak. Zet in de oven voor 30 minuten.

Kook de linzen als aangegeven op de verpakking, giet ze af en spoel koud.

Snij de appel in kleine blokjes en bestrooi met 1 theelepel kaneel en de overige tijm. Meng met de linzen, granaatappel pitjes en hazelnoten.

Maak de dressing door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
Haal de spruitjes uit de oven, laat even afkoelen en meng door de linzen, garneer eventueel met kiemgroenten en serveer de dressing apart.

Eet smakelijk.
Liefs, Fleur.

___

Vegan Foodie Fleur komt net als Bo & Denise uit Alkmaar. Sinds oktober 2014 eet ze volledig veganistisch, ze voelt zich energieker maar deed dit vooral om haar liefde voor dieren. Buiten koken om loopt ze graag hard, het liefst in de vroege ochtend. Wil je meer van Fleur haar vegan creaties zien, neem dan een kijkje op haar Instagram @fleurloves2eatsleeprunrepeat

20151007_121006_resized

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter