Food

7 BIZARRE GERECHTEN UIT DE WERELD

1. Fugu- Japan
Dood gaan van een stukje vis, het zou met Fugu zo maar is kunnen gebeuren. Fugu is een Japanse kogelvis die genoeg vergif bevat om 30 mensen te doden. De chef-kok die deze dure Japanse lekkernij bereidt moet jaren van training ondergaan. Het wordt geserveerd in een stoofpot, gegrild of als flinterdunne sashimi. Elk klein foutje in de voorbereiding kan een voortijdig einde aan de consument betekenen. Degenen die deze  dodelijke delicatesse willen proberen moet Japan bezoeken van oktober tot maart, hét Fugu seizoen. Zou jij het aandurven?    FUGU

2. Gefrituurde spin- Cambodja
Een specialiteit in de stad Skuon, deze griezelige crawlies zijn gefrituurd in knoflookolie. Deze tarantula spinnen worden vaak verkocht aan reizigers die door de stad en op zoek naar een snelle snack. Naast het feit dat ze vol eiwit zitten, gaat het gerucht dat ze  de schoonheid van de consument te verhogen.

spider_0

3.Balut- Filipijnen
Eieren kennen we allemaal, maar in de Filipijnen gaan ze een stap verder door het eten van een ontwikkelende embryo eend. Say what?! Deze koken ze tot leven nog in zijn schelp. Gewoonlijk wordt het gegeten met een beetje chili kruiden, knoflook en azijn. Alle inhoud van het ei wordt verbruikt waaronder zichtbare vleugels en bek. Steet food, welke wordt weggespoeld met een koud biertje.

balut

4. Haggis Schotland
Beschouwd als het nationale gerecht van Schotland. Dit mengsel bevat schapen hart, lever, longen, ui, havermout, specerijen en bouillon. Traditioneel gevuld in de maag van een schaap en gestoofd. Meestal gegeten met tatties en neeps (aardappelpuree en rapen). Vandaag de dag ook verkrijgbaar als kant en klaartje in de Schotse supermarkt. Haggis is een grote bron van ijzer en vezels.

haggis

5.Escamoles Mexico
Het lijkt misschien een lekkere salade, maar dit gerecht bestaat uit mierenlarven. Ook wel insecten kaviaar genoemd. Escamoles worden beschouwd als een delicatesse in de Mexicaanse keuken en de consumptie dateert uit de Azteken. De eitjes worden geoogst van het wortelstelsel van de maguey en agave planten en de kleine larven kunnen worden gevonden in taco’s, omeletten of gewoon als salade. Ze schijnen gefrituurd het lekkerst te zijn, maar goed dat is mijn schoenzool ook. Ze hebben een licht nootachtige smaak.

escamoles

6.Fried Brain Sandwiches – USA
Hamburgers, frietjes en gebakken hersenen sandwiches? In sommige gebieden van de VS, met name in de Ohio River Valley, is deze merkwaardige sandwich (nog steeds) te vinden op het menu. Gemaakt van gesneden kalveren- of varkenshersenen en daarna gefrituurd. Geloof het of niet maar dit gerecht werd overgebracht door immigranten uit Duitsland en Nederland. Zij wilden geen vlees verspilling en werd ook het brein gebruikt van deze beestjes. Op zich een mooi idee maar daar blijft het ook wel bij.

brain-sandwich

7.Casu Marzu Italië
Romig en zacht, deze schapenmelk kaas oogt aantrekkelijk in eerste instantie, maar het feit dat het honderden levende maden bevat is toch voor de wat avontuurlijke eters. Deze Sardijnse kaas wordt gemaakt doordat de kaasvlieg eitjes legt op het oppervlak van een Pecorino kaas waarvan de top is afgesneden voor een gemakkelijke toegang. Wanneer de eitjes uitkomen, eten de larven door de kaas en breken de vetten af waardoor het midden van de kaas verzacht. De kaas staat bekend om de uren durende rijke nasmaak van deze penetrante kaas. Sommige eten de kaas inclusief de larven, sommigen niet.

casu_marzu_cheese

Al met al zou ik geen van bovenstaande culinaire hoogstandjes ooit willen proberen. Zo zie je maar wat voor de een ‘normaal’ is is voor een ander bizar!

Heb jij nog een mooie aanvulling of ook (per ongeluk) een keer iets heel aparts gegeten? Let me know!

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter