Food

Hmmm van Food Sprieten: quinoa rolls

Weer eens wat anders dan brood, want eerlijk is eerlijk: soms moet je even afwisselen. Dit is het recept voor een lunch to-go die je zo uit de hand kunt opeten. Superhandig, zeker in deze drukke tijd van het jaar. Alle vitamientjes in deze lunch helpen ook nog eens om je weerstand te verhogen.

De rode biet bevat foliumzuur wat goed is voor je immuunsysteem. Spinazie heeft na boerenkool de meeste vitamine K in zich. Vitamine K helpt bij de botopbouw van je lichaam. Walnoten bevatten veel goede omega-3 vetten. En tenslotte wordt er niet voor niets gezegd ‘An apple a day keeps the doctor away’ Dit rolletje zit boordevol vitamientjes, geniet ervan en eet smakelijk!

Met dit recept maak je ongeveer 6 rolletjes.

IMG_1261
Wat heb je nodig:
– 200 gram quinoa
– Nori vellen (zeewiervellen voor sushi)
– 200 gram geitenkaas
– 1 appel
– 1 rode biet
– Zakje baby spinazie
– Handje walnoten
– Bakpapier
– Touwtje

Hoe je het maakt:
– Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen
– Rasp de appel en de rode biet en laat even uitlekken in een vergiet (het mag niet te veel vocht bevatten)
– Mix de appel en biet samen in een kom
– Hak de walnoten in stukjes
– Zet alle ingrediënten klaar om de norivellen mee te vullen
– Leg het nori vel met de gladde kant naar beneden en begin aan een kant van het vel de quinoa neer te leggen, dan de bieten en appelmix, wat geitenkaas in stukken erover en dan als laatst wat walnoten en spinazie.
– Maak een randje nat met wat water zodat het vel plakt als je hem oprolt
– Rol nu het nori vel op en verpak in bakpapier
– Door middel van een touwtje blijft het bakpapier mooi er omheen zitten
– Zodra het ze wilt eten snij je ze met bakpapier en al in het midden door en kan ze zo makkelijk uit de hand eten

IMG_1273


JA! Deze mooie foto’s maakt Denice zelf. Volg haar @foodsprieten op Instagram. Denice houdt van lekker (biologisch!) eten doet veel inspiratie op in kookboeken. Ze vindt het leuk om te fotograferen en gaat graag op reis. Check www.foodsprieten.nl voor meer fijne recepten.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter