Fit

10 REDENEN OM TE GAAN HARDLOPEN

Waarom zou je gaan hardlopen? Het regent te vaak, je wordt er moe van en….Stop. Kun je niet beter bedenken waarom je wél gaat hardlopen? Een goed begin van 2016 zeg ik. Daarom dus 10 redenen om te gaan hardlopen.

1. De aanmaak van endorfine
A.k.a. de ‘runner’s high’. Deze hormonen blokkeren pijnbeleving en staan het lichaam toe om in een soort euforische toestand te raken. Deze fijne hormoontjes voel je nog lang na de training door je lijf stromen en zullen je de keren erop motiveren om te gaan!

2. Om stress te verwerken
Fanatieke hardlopers melden vaak dat hardlopen hen helpt om stress te verwerken. Of je nou gaat voor een LSD’tje (long slow distance) of een kort rondje door de buurt; naar buiten gaan en je zinnen verzetten met sporten is zeker van goede invloed op je humeur. Je denkt niet aan je werk, de ruzie met je schoonmoeder en je kind met griep. Even me-time.

3. Om je gewicht op peil te houden
Ja, je kent inmiddels wel al die verhalen van mensen (ook bij Snel Fit!) die megaveel afvielen door te beginnen met hardlopen. Maar dat gaat natuurlijk ook gepaard met gezonde voeding en een verandering in je levensstijl. Wel geldt dat je al bij 10 minuten hardlopen gemiddeld al 100 calorieën verbrandt. Ga eens na wat je dan bij een marathon zou verbranden… 2600 calorietjes weg. BAM!

4. Om nieuwe vriendjes te maken
Ook bij Snel Fit in de groepen ontstaan vriendschappen voor het leven. Samen sporten werkt ontwapenend; je geeft je soms (letterlijk) bloot als je het zwaar hebt tijdens de run of als je een off day hebt.

5. Om je grenzen te verleggen
Dit is voor mij de nummer 1 reden geweest om te gaan hardlopen. Ik had net een burn out gehad en had een angst om dood te gaan ervaren. Dacht dat mijn hart niet sterk genoeg was. Totdat ik ging rennen. Ik bewees aan mezelf dat ik kerngezond was en dat ik grenzen kon verleggen, in afstand en in snelheid. Zelfs toen ik lag te bevallen, kon ik oprecht zeggen dat het sporten mij er doorheen heeft geholpen. Ik wist hoe ik moest ademen zodat ik niet in paniek raakte en de pijn kon verdragen. En ik wist ook waar mijn pijngrens lag. Daardoor heb ik mijn bevalling zeer goed doorstaan en was ik snel weer hersteld.

6. Om neon te mogen dragen (en geen boete te krijgen van de Modepolitie)
Kijk eens om je heen naar andere hardlopers: we hebben allemaal neon aan, sowieso op onze schoenen. Als er iemand weg komt met neon gekleurde sokken, schoenen, broekjes, tights, jasjes, mutsen en horloges, dan zijn wij hardlopers het. Je moet het niet doen 😉

N1241G00G-E12@2

7. Om geld te besparen
Als je op een zonnige plek woont, heb je echt geen loopband nodig. Maar als je zoals wij in een regenachtig landje wonen, moet je soms echt even slikken voor je naar buiten gaat. Maar look on the bright side: je bespaart op kosten van de sportschool.

8. Om een mooi huidje te krijgen
Lekker zout hè, smaak je na het hardlopen. Dat zijn afvalstoffen uit je poriën. Hardlopers kunnen het met elkaar eens zijn: je huid voelt zachter na een fijne run en een hete douche.

9. Voor je zelfvertrouwen
Je lijf transformeert onder je ogen, je behaalt doelen die je eerder niet voor mogelijk hield en je zelfvertrouwen groeit door hardlopen. Deze sport is vaak een mentale uitdaging, nog meer dan dat ‘ie fysiek is. Je groeiende zelfvertrouwen zul je uitstralen op alle vlakken en zorgt ervoor dat je steviger in je (loop)schoenen staat!

10. Voor de bling bling medailles
Geef toe: wie wordt er niet blij van die glimmende medaille om je nek bij het behalen van de finish? Juist!

Laat je me weten of je bent gegaan?

x Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter