Fit

Bo en haar zwangerschap, week 35

Zoals beloofd een update over mijn zwangerschap tot nu toe. Heb je niks met geneuzel over zwangerschap en baby’s, sla deze blog dan gerust over. Voor iedereen die niet zo thuis is in de zwangerschapsmaterie, een zwangerschap bestaat uit 40 weken tot max 42 weken. Mijn vorige duurde 41 weken en toen is ons zoontje Dex gehaald. Ik bespaar je verdere details.

In totaal kwam ik toen in die 41 weken zo’n 30 kg aan

Bij Dex ging ik semi sportief de zwangerschap in. Ik ging zo wekelijks naar de sportschool om vooral mijn gezicht te laten zien. Snel Fit bestond toen nog niet en hardlopen begon ik zo af en toe aan om er na een week of 2 weer mee te stoppen. Tijdens de eerste maanden ging ik een aantal keer flink door mijn rug en voelde ik me lichamelijk zwak. In totaal kwam ik toen in die 41 weken zo’n 30 kg aan. Het klinkt als nogal wat en dat was het ook. Het aller belangrijkste is dat Dex het altijd goed heeft gedaan zowel in als uit mijn buik, en daar kan geen kwaaltje tegenop! Die 30 kg was er, vooral dankzij het starten van hardlopen 6 weken na mijn bevalling, na een maand of 9 weer helemaal vanaf.

IMG_41772 jaar geleden in mijn laatste week (naast mijn slanke schoonzus ;-))

Dit keer ging ik super sportief mijn zwangerschap in, ik liep tot week 20 hard, gaf daarbij ook nog training en ging 2 keer per week naar de sportschool om echt te trainen ;-). Ik had met mezelf afgesproken dat ik direct zou stoppen als ik ook maar een klein pijntje zou voelen. Dat was met week 20 ongeveer, ik voelde mijn banden (deze zitten onderin je buik  en rekken op tijdens een zwangerschap) en gaf het stokje over. Ook de sportschool heb ik rond de 25 weken gelaten voor wat het is. Tot die tijd kwam ik wederom niet zoveel aan maar na de 30 weken was/is het weer feest. Niet sporten is bij mij samen met zwanger zijn geen ideale combi, but who gives a sh*t.
Bewust eten doe ik nu de hele dag door, bewust dat ik genoeg eet 😉 Letten op gezonde voeding is uiteraard altijd van belang maar met een salade maak je mij nu niet blij. Geef mij maar brood, aardappelen en andere voeding die goed vullen. Voor minder doe ik het niet nu. Oh en gebakjes zijn nu ook niet meer veilig! Het verschil met dat ik dit keer zo sportief mijn zwangerschap in ben gegaan voelt tot nu toe als positief, mijn lijf voelt zoveel sterker aan.

Ik omhels mijn innerlijke Kim Kardashian

2 Jaar terug kon ik mijn zwangerschap op dat moment vergelijken met die van Kim Kardashian.  Nu lopen we weer zowat tegelijk. In een openhartig interview in een Glossy vertelt Kim K. dat ze elke kilo omhelst en optimaal geniet van haar zwangerschap, ik ben het helemaal met haar eens en omhels daarom mijn innerlijke Kim Kardashian.

Liefs Bo

zwangerschap week 33

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

2 Reacties

  • Antwoord Lieke de Bes 03.12.2015 bij 19:09

    Mooi om te lezen! Ik ben namelijk zo benieuwd hoe andere trainers / sporters omgaan met hun zwangerschap! Ik ben zo gewend om te sporten en een sportlichaam te hebben dat ik echt moet wennen aan mijn tijdelijke nieuwe ik. Ik heb tot 24 weken hard gelopen en training gegeven maar toen ging het niet meer. Nu ga ik nog 1 x per week naar de zwangerschapsgymnastiek en doe ik 1 of twee keer per week iets van aquarobicks of AquaFinesse oid. De 30 kg ga k zeker niet halen als t om aankomen gaat maar de 16 zeker. Ik ben zo benieuwd hoe snel mijn lijf het sporten weer aankan en ik het hardlopen weer kan oppakken.. Goed maar leuk dus om deze blog te lezen!

    • Antwoord Bo Birekoven 04.12.2015 bij 08:19

      Hi Lieke, wat leuk dat je ook zo fanatiek bent en zwanger! Zo zie je maar dat het bij elk persoon zo anders is. Geniet er nog van en heel veel liefde straks toe gewenst met het kleine wonder. Liefs Bo

    Laat een reactie achter