Fit

LIANNE IN TRAINING VOOR R’DAM MARATHON #1

Rotterdam Marathon 2016. Nog 19 weken. Langzaamaan wordt het tijd om voorzichtig te beginnen met het treffen van serieuze voorbereidingen. Het voorbereidende werk is eigenlijk al een aantal weken geleden begonnen met het scoren van een startnummer en het boeken van een (supertof) hotel voor een lang weekend Rotterdam. Toen (mede-marathon)vriendinnetje Rianne en ik dit jaar allebei waren uitgeloot voor zowel Tokyo als Londen, hebben we namelijk besloten om te gaan voor een luxe minivakantie in eigen land om het verdriet wat te verzachten. Én omdat we elkaar sinds een aantal jaar een startnummer geven voor onze verjaardagen, gaan we tijdens dit weekend dan meteen een ‘stukje’ hardlopen in deze stad.

Afgelopen weekend heb ik als ‘proef’ 25km gerend en (hoera!) ik kan het nog!

Dit wordt trouwens mijn eerste officiële marathon in Nederland, op de ultramarathon van Texel afgelopen april na. Maar goed, de primaire zaken zijn dus geregeld, nu het echte werk nog. Met mezelf heb ik afgesproken om 1 januari 2016 weer serieus en regelmatig te gaan trainen, dus ook in het donker als ik thuis kom van werk en óók als het regent. Als motivatie heb ik ook wat andere startnummers ingeslagen voor onder andere de Halve Marathon van Egmond, de 30km tijdens de Groet uit Schoorl loop en de Zandvoort Circuit Run. Nu vind ik lange duurlopen van +20 kilometer gelukkig heel erg fijn, dus tussen deze runs door zal ik zelf waarschijnlijk elk weekend een lange afstand lopen met 35km als langste afstand. Afgelopen weekend heb ik als ‘proef’ 25km gerend en (hoera!) ik kan het nog!

Dus nog 19 weken waarin ik ‘heel’ hoop te blijven

Qua snelheid mag het misschien nog wel iets sneller, maar ‘tijd’ vind ik tijdens een marathon minder belangrijk dan dat ik soms van andere mensen hoor. Het is van zoveel dingen afhankelijk tijdens zo’n lange loop en ik vind het veel fijner om lekker te lopen en ook om me heen te kijken in plaats van alleen op een horloge of telefoon. Als mijn schema volgens plan verloopt, zou een eindtijd van rond de 4 uur fijn zijn maar of dat nou 3.50u is of 4.10u… het maakt me eerlijk gezegd niet zo veel uit als ik lekker gelopen heb. Dus nog 19 weken waarin ik ‘heel’ hoop te blijven zonder vervelende blessures, hard ga trainen en weer een poging ga doen om nog wat gezonder te eten (en drinken!). Ik heb er zin in om te gaan beginnen! Wie zie ik nog meer 10 april in Rotterdam?

X Lianne

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

2 Reacties

 • Antwoord Ilse 02.12.2015 bij 10:23

  Haha wat leuk dat jullie elkaar een startnummer geven voor jullie verjaardagen! Zo tof om je passie op die manier met een vriendin te kunnen delen 🙂

  Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen!

  • Antwoord Lianne 02.12.2015 bij 20:33

   Hey Ilse!
   Haha leuk he! Zo motiveren we elkaar in ieder geval 🙂 Meestal doen we iets in het buitenland maar nu dus voor het eerst in Nederland! Spannend!

   Dank je wel 🙂

  Laat een reactie achter