Food

GADO GADO COOLWRAPS

Jullie kennen vast allemaal wel de gado gado van de afhaal Chinees, veel groenten in een veel te vette satésaus. Stiekem een van mijn favorieten, maar zeg nou zelf, dat kan toch wel gezonder?

Van Bo kreeg ik een coolwrap waar zij al eens coolwrap sushi van heeft gemaakt. Zo kwam ik op het idee voor deze gado gado wraps. Heerlijk als lunch of als lichte avondmaaltijd.

20151102_130926

Ingrediënten voor 4 wraps
• 1 coolwrap (verkrijgbaar bij de Deka Markt)
• 300 gram sperziebonen
• 1 winterpeen
• 0.5 komkommer
• 1 blikje baby mais
• bakje taugé
• koriander

Ingrediënten voor de tempeh + marinade
• 200 gram tempeh
• 1 cm verse gemberwortel
• 3 eetlepels soja saus
• 1 theelepeltje korianderpoeder
• 1 eetlepel sesamolie
• 1 theelepeltje sambal
• 2 eetlepels zonnebloemolie

Ingrediënten voor pindasaus
• 125 gram ongezouten pinda’s
• 1 cm verse gemberwortel
• 1 groene peper
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel gemalen kokos
• 0.5 ui
• 1 theelepeltje korianderpoeder
• water
• 2 eetlepels soja saus
• zonnebloemolie
• zout naar smaak

20151102_145426

Bereidingswijze
Begin met de tempeh, deze moet een uurtje marineren.
Snij de tempeh in kleine dobbelsteentjes.
Meng de sojasaus, sesamolie, sambal en korianderpoeder, pers de gemberwortel erbovenuit met een knoflookpers. Meng dit alles met de tempeh en zet koud.

Verwijder de buitenste bladeren van de coolwrap ( deze zijn over het algemeen taai) Haal nu voorzichtig 8 bladeren van de coolwrap en blancheer ze kort, laat ze goed uitlekken!

Dop de boontjes, snij de winterwortel in reepjes van ongeveer 0,5 cm dik en met de lengte van een sperzieboon. Blancheer de wortel en sperziebonen in licht gezouten water. Giet af en spoel ze koud na. Snij de komkommer in reepjes en snij de babymais door de lengte door de helft.

De pindasaus.
Rooster de pinda’s en kokos in een eetlepel olie tot het lichtbruin is, laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier. Hak ondertussen in een keukenmachine de ui, peper, gemberwortel en knoflook heel fijn. Bak het uienmengsel met het korianderpoeder in een eetlepel olie, voeg de soja saus toe. Maal nu de pinda’s met een eetlepel water tot en gladde pasta in de keukenmachine en voeg deze toe aan het het uienmengsel, laat het langzaam indikken, wordt het te dik, voeg dan wat water toe.

Haal de tempeh uit de koelkast, Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tempeh bruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

20151103_081839

Leg 2 coolwraps op elkaar.
Verdeel de taugé, wortel, komkommer, sperziebonen, babymais, tempeh en koriander over één kant van de coolwraps, rol de coolwraps strak op en snij door de helft, serveer met de satésaus! !

Eet smakelijk! Liefs Fleur.

___

Vegan Foodie Fleur komt net als Bo & Denise uit Alkmaar. Sinds oktober 2014 eet ze volledig veganistisch, ze voelt zich energieker maar deed dit vooral om haar liefde voor dieren. Buiten koken om loopt ze graag hard, het liefst in de vroege ochtend. Wil je meer van Fleur haar vegan creaties zien, neem dan een kijkje op haar Instagram @fleurloves2eatsleeprunrepeat

20151007_121006_resized

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter