Fit

REN-DAGBOEK VAN MARATHONLOOPSTER LIANNE

Vaak vragen mensen hoe vaak en hoeveel kilometer ik in de week loop. Voor mij kan dit elke week verschillend zijn en ligt natuurlijk aan de loopjes die ik op het programma heb staan. Ook probeer ik een paar keer in de week kracht- en intervaltraining te doen in de sportschool in plaats van een hardloopwork-out. En ja ik geef toe, ik ben een mietje als het (hard) regent en in het donker. Nu ik sinds kort niet meer onregelmatig werk, is het lastiger om overdag voor een avond- of nachtdienst te sporten, dus kom ik er niet meer onderuit om ’s avonds in het donker op pad te gaan.

Een sport-weekoverzichtje van de afgelopen week:

Na wat vrijdagavondborrels is het lastig om zaterdag uit bed te komen, maar later die dag ga ik lunchen met een oud-collega en ’s middags heb ik een taartworkshop dus ik verplicht mezelf om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Ik ren 6,5km door de stad.

Zondag is voor mij meestal duurloopdag en ik loop een mooi rondje van 20km naar Bergen en via het Heilooër bos weer terug naar huis. Ook nu ik (nog) even niet voor een marathon train, probeer ik deze afstand er in te houden.

Op maandagavond ga ik uit werk meteen naar de sportschool voor2 lesjes Bodypump en Bodycombat. Die combinatie van krachttraining en interval is zo lekker en ik merk dat ik er ook tijdens het hardlopen sterker van wordt.

FullSizeRender (4)

Dinsdag heb ik een eetdate die het niet erg vindt om pas om 20u te gaan eten, dus als ik thuis ben uit werk ga ik eerst een snel rondje van 11km (in het donker)!

De rest van de week heb ik geen tijd voor de sportschool dus besluit ik woensdagavond te gaan voor dezelfde lessen als maandag. Daarna rust ik lekker uit in de sporthal, terwijl het volleybalteam van mijn broertje zich in het zweet werkt tegen het herenteam uit Alkmaar.

Donderdag = rustdag deze week! We gaan lekker uiteten bij Smokin Barrels in Amsterdam. Even krachten sparen voor morgen…

Vrijdagavond loop ik namelijk een sponsorloop voor Stichting Dionne in Egmond. Zo veel mogelijk rondjes lopen in 3 kwartier om voor dit goede doel geld op te halen. Na de opening door de burgemeester van Alkmaar, loop ik uiteindelijk 21 rondjes voetbalveld en verzamel daarmee meer dan 300 euro!

Voldaan!

Ik moet zeggen dat dit voor mij een perfecte week was qua trainingen, maar dat dit me lang niet iedere week lukt. Wel probeer ik elke week minstens 2 keer hard te lopen en 2 keer naar de sportschool te gaan. Ook ben ik zondagochtend wel eens in het zwembad te vinden om baantjes te trekken. Crossfit staat nog op mijn lijstje om een keer te proberen maar op de een of andere manier durfde ik dat nu toe nog niet aan. Verder vind ik het erg leuk om nieuwe dingen te proberen dus als jullie nog leuke tips hebben, let me know… 😉

Liefs Lianne

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter