Food

EASY-PEASY CHOCOLADE TAART

Hoe lekker is dat? Een taart die binnen een handomdraai klaar is, maar waarbij het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan? I like that! En daarom is dit ook één van mijn favorieten. Je moet alleen een nachtje wachten want hij moet opstijven. Deze taart maak ik als er even snel een taart naar voren getoverd moet worden voor onverwachts bezoek, om zomaar collega’s blij te maken of als ik zelf gewoon zin heb ik een taartje. Ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik.

Van sommige taarten wil je gewoon niet weten wat daar allemaal in zit. Dit is zo’n taart. Slagroom, suiker, chocolade – PURE chocoalde, dat dan weer wel, boter en een pak Bastogne koeken. Meer is het niet, maar eigenlijk ook al teveel.

Skinny alert!!! Let je op je voeding, dan raad ik deze taart niet aan. Je blijft er namelijk van eten. Je zit heel even vol maar hij blijft je naam roepen tot hij helemaal op is.

image1

Ingrediënten
– 600 gr pure chocolade
– 6 dl slagroom
– 3 el fijne suiker
– 150 gr boter
– pak Bastogne koeken
– springvorm a 27cm
– bakpapier

Optioneel: borrelglaasje amaretto of cognac

Bereidingswijze
1. Klem bakpapier tussen de bodem en rand van de springvorm
2. Kruimel de Bastognekoeken en smelt het boter
3. Roer de Bastogne en boter door elkaar en bedek hiermee de bodem van de vorm. Strijk het glad en zet het even in de koelkast
4. Klop de slagroom stijf met de suiker
5. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie
6. Giet de gesmolten chocolade door de slagroom en klop door tot het is vermengd.
7. Mocht je Amaretto of Cognac willen toevoegen dan giet je dit er nu bij.
8. Laat de taart een nachtje in de koelkast opstijven
9. Voor het serveren kan je er een laagje cacao over strooien

Enjoy! Liefs Nelleke

 

___

Nelleke, bekend als Bakernella, enthousiast en energiek maar vooral gek op taartjes! Als ontspanning naast haar drukke baan – marketing manager ICT bedrijf – maakt ze dan ook graag lekkere koekjes, cake, taartjes en toetjes.  Geen healthy hobby maar een guilty-pleasure hobby welke is uitgegroeid naar een succesvol klein bedrijfje. En dat ze er nog zo fit uitziet komt door haar fanatieke hardlopen en (kick)boksen.  Volg haar ook op Facebook

nelleke

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter