Food

ZOUTE KARAMEL CHOCOLADEREPEN

Op druilerige dagen duik ik graag de keuken in om te bakken of om een beetje te experimenteren. Soms gaat het faliekant mis, maar soms pakt het fantastisch uit. Zoals deze zoute karamel chocolade repen.

Ingrediënten voor 6 repen:
• 18 ontpitte zachte dadels (ik gebruik graag Gilda dadels, deze zijn te koop bij vrijwel alle Turkse en/of Marokkaanse supermarkten) Als je andere dadels gebruikt zoals medjoul dadels, week ze dan eerst een uurtje in warm water, hier worden ze zachter van!
• mespuntje kaneel
• 1 reep pure tony’s chocolade of 180 gram chocolade naar keuze
• 1,5 theelepel gemalen zeezout
• 1 eetlepel kokosolie
• 1 eetlepel pindakaas
• 1 of 2 eetlepels water of weekvocht van de dadels. De hoeveelheid water hangt af van de smeuïgheid van de dadels.

Extra nodig:
Silicone vorm, keukenmachine of blender.

20151015_155654

Bereidingswijze:

Doe de ontpitte dadels samen met de kaneel, pindakaas, het water en 1 theelepel zeezout in de keukenmachine en laat draaien tot er een karamel- achtige substantie ontstaat.

Breek de chocolade in stukjes en verwarm samen met de kokosolie au-bain Marie.
Vul een pan met een laagje heet water en zet dit op een laag vuurtje, plaats in de pan nu een metalen of glazen schaaltje. Hier doe je de chocolade en kokosolie in. Door het warme water gaat de chocolade smelten, roer tot het gesmolten is en geen stukjes meer bevat, voeg 0, 5 theelepel zeezout toe.

Pak de silicone vorm erbij,
vul eerst 6 vakjes met elk één eetlepel gesmolten chocolade,
dan met één goed gevulde eetlepel Karamel zorg dat de karamel de zijkanten van de vorm niet raakt. Nu kan je de rest van de chocolade verdelen over de karamel. Zet het een uurtje in de vriezer en smullen maar! Je kan de repen daarna in de koelkast bewaren.
Liefs Fleur

___

Vegan Foodie Fleur komt net als Bo & Denise uit Alkmaar. Sinds oktober 2014 eet ze volledig veganistisch, Ze voelt zich energieker maar deed dit vooral om haar liefde voor dieren. Buiten koken om loop ze graag hard, het liefst in de vroege ochtend. Wil je meer van Fleur haar vegan creaties zien, neem dan een kijkje op haar Instagram @fleurloves2eatsleeprunrepeat

20151007_121006_resized

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter