Fit

LIANNE OVER DE AMSTERDAM MARATHON

Een niet zo lekker gelopen Dam tot Damloop zorgde ervoor dat ik op zag tegen mijn volgende loop, de halve marathon van Amsterdam. Na donderdag en vrijdag mijn verjaardag gevierd te hebben met sushi, taart, wijn en op zaterdag een wandeling van 17km tijdens de Amsterdam City Walk, ging ik zondag voor de 2e keer dit weekend richting het Olympisch stadion.

image2

Hetzelfde hardloopritueel als altijd ging van start; uit- en omkleden (een hardloopwedstrijdje is de enige kans om legaal halfnaakt op een parkeerplaats te staan), startnummer 10x vastmaken (waarom zitten die dingen altijd scheef?), dixie, (te veel) kleding in m’n tas proppen en wegbrengen, dixie (again) en startvak (blauw!) zoeken. Dat laatste bleek nogal een uitdaging aangezien mijn startvak een stukje lopen was en het voor het stadion vreselijk druk was met lopers en fietsers. Startvakstress dus! Ik bedacht me dat dit niet ging helpen en het lopen hiervan niet beter zou gaan, dus toen maar aangesloten in startvak geel. Een gezellig startvak bleek later, want ik kwam daar Bianca tegen die ook mee was met de marathonreis naar Rome een half jaar geleden.

Om 13.45 mocht ik eindelijk gaan rennen en besloot rustig te beginnen. Ik benoemde voor de eerste helft van de race 2 lopers die voor me liepen tot mijn pacers met een pace van 11km/uur en dat ging prima (al heb ik geen idee wie jullie zijn, toch bedankt meiden!). 30 Oktober loop ik in Egmond een sponsorloop voor Stichting Dionne, wat is opgezet door de dochter van mijn collega Piet dus die kwam me aanmoedigen bij kilometer 9. Daardoor kreeg ik weer wat nieuwe energie en kon ik weer verder met het wat saaie stuk wat volgde. Ik kon het tempo lekker volhouden en op de meeste stukken was er genoeg ruimte om goed door te kunnen lopen.

image4

Het laatste stuk van de halve marathon vond ik eigenlijk het mooiste, meer supporters en de route is een stuk minder saai. Het begon ongeveer bij kilometer 15 in de gezelligste tunnel van Amsterdam deze zondag, waar de Half Crazy Runners stonden te high fiven en aanmoedigen alsof hun leven er vanaf hing. Daarna richting het Rijksmuseum waar Rianne en de rest van de Running Junkies stond en door de confettidouche die ik daar kreeg, vloog ik door naar het Vondelpark. Vanaf daar stonden de supporters rijendik langs de kant en waren we eigenlijk zo weer bij het begin om te eindigen met een laatste rondje door het Olympisch stadion. Uiteindelijk gefinisht met een nettotijd van 1:58:00, lang geen PR maar soms is dat ook helemaal niet nodig om blij te zijn met het resultaat!

X Lianne

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Maaike 19.10.2015 bij 20:09

    Leuk verslag Lianne! Hoor veel mensen over het parcours (saai) en het publiek langs de kant (leuk!). Wat is je volgende doel?

  • Laat een reactie achter