Fit

NIEUWE GASTBLOGGER: MARATHONLOPER LIANNE!

Hoi allemaal! Mijn naam is Lianne Vos en ik ben gevraagd om af en toe een blog te schrijven voor Snel Fit over hardlopen en mijn trainingen. Ik ben 27 jaar, woon in Alkmaar en doordeweeks reis ik iedere dag naar Amsterdam waar ik een leuke baan heb! Daarnaast sport ik graag; (groepslessen) in de sportschool of lekker hardlopen in de buitenlucht.

Mijn hardloopcarrière
Even kort iets over mijn hardloopcarrière; ik ben begonnen toen ik 12 jaar was met een half uurtje rennen in de week. Het stelde natuurlijk nog niet zo veel voor, maar toen vond ik het al hartstikke leuk. Toen ik 16 was heb ik een Start to Run cursus gevolgd samen met mijn tante en niet lang daarna mijn eerste loop, de Dam tot damloop. Vanaf toen is het eigenlijk écht begonnen en volgden er al snel meer loopjes en uiteindelijk ook halve marathons. Vriendin Rianne, die ik al ken vanaf basisschool groep 1 (waar we alleen nog maar renden op het schoolplein), liep ook hard en we besloten om ons 20-jarig vriendschapsjubileum én onze 25e verjaardag te vieren met een reis naar New York en daar voor het eerst een hele marathon te rennen. Reis geboekt, hard getraind en zo werd het 3 november 2012, de datum waar we zo naar uit hadden gekeken. En helaas… Ook orkaan Sandy was daar 5 dagen voor ons marathondebuut en het hele plan ging niet door, de marathon werd afgelast. Het was vreselijk balen, maar ook erg begrijpelijk. We lieten ons niet uit het veld slaan en boekten bij thuiskomst gelijk dezelfde reis voor november 2013. Een extra trainingsjaar later stonden we dus wél aan de start en wat was het mooi, leuk, tof, fantastisch etc etc. Een nieuwe verslaving was geboren!

Medaille

Mijn eerste ultramarathon
In september 2014 volgde de marathon van Berlijn en afgelopen maart liep ik de marathon in Rome. Deze laatste was vooral bedoeld als een trainingsloop voor mijn eerste ultramarathon, de 60 van Texel, 2 weken later op 6 april 2015. Eigenlijk had ik me als een grapje daarvoor ingeschreven zonder er veel over na te denken, want ik was aan nieuwe uitdaging toe na het lopen van 3 marathons. Op deze paasmaandag kwam ik er bij kilometer 45 van dit rondje Texel achter dat dit wel iets anders was dan een ‘normale’ marathon. Het was heel zwaar met stukken over het zand, strand op- en afgangen, tegenwind en regen. Dankzij mijn fans langs de kant en bij de finish, meefietsende vrienden en vriendinnen die me af en toe wat nieuwe brandstof gaven in de vorm van eten en drinken, en Michiel die de dag van tevoren besloot om het hele stuk met me mee te rennen, heb ik het wel uitgelopen in 6,5 uur. Tot nu toe heb ik nog steeds het idee dat het rennen van een ultramarathon een eenmalige actie was, maar zeg nooit nooit 😉

Deze week heb ik me ingeschreven voor de marathon van Rotterdam op 10 april 2016, nadat ik te horen heb gekregen dat ik helaas ben uitgeloot voor de marathon van Tokyo en Londen. Het lijkt mij leuk (en jullie hopelijk ook) als ik jullie af en toe op de hoogte ga houden van mijn trainingen daarvoor en over de lopen die ik tussendoor nog ga doen.

Tot snel! X

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Caroline 07.10.2015 bij 16:48

    Ik ben fan!

  • Laat een reactie achter