Food

AFVALLEN MET CHINESE GROENE THEE?

Groene thee, wie drinkt het tegenwoordig niet? Nou ik wel! Maar na het lezen van een Engels artikel begon ik me opeens grote zorgen te maken.

Artsen hebben gewaarschuwd voor de verborgen gevaren van groene thee nadat er acute hepatitis werd geconstateerd bij een tienermeisje die drie kopjes per dag dronk gedurende drie maanden. De 16 -jarige klaagde bij haar huisarts van duizeligheid, misselijkheid , maag en gewrichtspijn . Ze werd eerst naar huis gestuurd met antibiotica maar na aanhoudende klachten en meerdere onderzoeken kwamen de artsen erachter.

GROENE THEE IS TOCH GEZOND?

Laat het duidelijk zijn, groene thee is gezond. punt. Het zit vol antioxidanten, het depressie bestrijdende aminozuur theanine en meer essentiële stofjes. Maar hoe kan het dan dat deze groene thee zoveel klachten gaf? Nou, ten eerste had ze deze Chinese groene thee om af te vallen online besteld en stonden alle ingrediënten erop in het Chinees. De artsen zeiden dat er een grote kans is dat deze thee was besmet door toevoeging van chemicaliën aan de thee, misschien om gewichtsverlies te stimuleren, of het gebruik van pesticiden op de theebladen. “Er is een kans dat deze pesticiden de hepatitis hebben veroorzaakte, dit zien we vaker vooral bij producten uit ontwikkelingslanden” aldus het rapport.

Gelukkig wordt er in het rapport erkend dat groene thee juist erg gezond is. Pas wel op met wat voor thee je koopt en drink er nooit teveel van.

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter