Fit

DAM TOT DAM ALS PACER, DE VUURDOOP VOOR ESTHER

Na een zomer met veel gezelligheid en wijntjes moe(s)t er echt even getraind worden. Gelukkig staan er weer fijne sportieve activiteiten op de planning en dat is precies de motivatie die ik nodig had om de hardloopschoenen weer aan te trekken. Afgelopen zondag 20 september stond ik, net als 49.999 andere atleten (!), aan de start van de Dam tot Damloop. Dit keer liep ik mee als haas/gangmaker (pacer) voor het TomTom-Runner’s World Pacing Team.

IMG_6867

WAT IS EEN PACER?

Pacers zijn ervaren lopers die in staat zijn om op een zo vlak mogelijk schema te lopen. Herkenbaar aan een ballon, met daarop de streeftijd, aan hun pols of shirt. Tijdens de Dam tot Dam loop waren we herkenbaar aan een TomTom tenue, een TomTom Multi-Sport horloge en een groene ballon. Samen met Dreamteam-mattie Eveline vormde ik het paceteam voor startvak groen met een streeftijd van 1.40. Mijn vuurdoop als pacer en ik vond het vooraf maar wat spannend maar de race liep gesmeerd. We hebben zoveel leuke, lieve en gezellige mensen mogen aanmoedigen onderweg en de 16,1 km vlogen voorbij.

IMG_6848

WAAROM AANSLUITEN BIJ EEN PACER?

Voor veel lopers is het ideaal om zich aan te sluiten bij een pacer. Je leert nieuwe mensen kennen, het is gezellig, je hoeft je tempo of streeftijd niet in de gaten te houden en je profiteert van de kracht van de groep. Zeker bij grote evenementen is het vaak mogelijk om je bij een pacer aan te sluiten. Wij gaan nog eens op herhaling, op 18 oktober staan we als pacers aan de start van de halve marathon van Amsterdam met een streeftijd van 2.10. Zie ik je dan?

(null)
Liefs Esther

Wil jij ook zo’n super handig horloge? Wij hebben een Tom Tom Runner Limited Edition gevonden met maar liefst 30 € korting! Klik hier om hem te bestellen

tom tom runner
___

Esther, een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales, loopt hard en maakte deel uit van het Runner’s world Dreamteam.
Also on FacebookTwitter Pinterest Instagram

logo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter