Food

VETARM ETEN MAAKT DIK

‘De extra koolhydraten die worden toegevoegd om vet te vervangen, zorgen ervoor dat een vetarm product vaak net zo veel calorieën bevat als het originele product’.

Lang werd er gedacht dat onze flubberbuikjes en kipfilets onder onze bungelende armen werden veroorzaakt door vet eten. En wat doet de voedingsindustrie als consumenten een product massaal links laten liggen, juist dan produceren ze gewoon een nieuwe variant. Zie daar de ‘vetarme’ producten. Kipfilets blij, producenten blij.
Al snel kwam iedereen erachter dat het afvallen door het eten van vetarme producten nog helemaal niet zo vet-makkelijk gaat.

DIK DOOR DUN ETEN?

Vet geeft smaak aan je eten, het is dat ‘ooohhhhhh lekkerrrrr’ gevoel waar vet zich schuldig aan maakt. Dus wat gebeurd er met een product waar het vet uit wordt onttrokken, deze wordt aangevuld met nutteloze koolhydraten zoals suiker en\of stroop om de smaak op te leuken. Hierin zit geen vet maar wel veel koolhydraten.  Al met al zit je dus aan precies dezelfde aantal calorieën als het originele product. Pure mind f*ck dus en je valt er geen ons mee af.

WAT DAN WEL?

Heb je ook geen zin in een hap karton maar wil je gewoon lekker eten. Pas dan je porties aan. Let op met vetrijke voeding en probeer deze te halveren. Zo heb je wel 100% smaak maar toch minder schuldgevoel. Laat alle suikerrijke voeding staan, dit scheelt al zoveel. En probeer vooral onbewerkt voedsel te eten met gezonde vetten erin.

VET GEZOND?

Vergeet niet dat ons lijf de onverzadigde variant van vetten hard nodig heeft. Mede op deze stoffen bouwt je lijf zichzelf op. Overdrijf het niet, doe alles met mate. Je vindt deze vooral in avocado, vis, roomboter, noten en plantaardige oliën.

Heb jij nog een vette tip of opmerking, laat hem dan achter.

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter