Food

RODE BIETEN BURGER

Dit recept stond al zo lang op mijn to do lijstje dus bij deze! Echt een aanrader!

Ingrediënten:
– 2 grote rode bietjes (voorgekookt)
– klein blikje linzen (bonduelle)
– 100 gram havermout
– handje rucola
– 2 teentjes knoflook
– kleine ui
– 1 ei
– peper & zout
– eetlepel olijfolie

image_00003

Bereidingswijze:

Snijd de bieten, knoflook & ui en meng deze met de rucola, olijfolie en het ei in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Roer de havermout & linzen erdoorheen en laat dit mengsel een half uur staan zodat de havermout het vocht kan opnemen. Breng op smaak met peper en zout. Na een half uur kan je balletjes draaien en ze plat drukken in de pan. Bak ze op middelhoog vuur lekker bruin.

image_00001

Ik heb ze gegeten op quinoa brood met gegrilde courgette, rucola en een sausje van kwark en Griekse kruiden. Goede combi!

Smakelijk!

Liefs Merel

___

Merel is naast haar fulltime baan in de horeca altijd bezig met eten en met sporten. Omdat ze gek is op eten is ze zich gaan richten op gezonde voeding om zo bewust mogelijk te snoepen. Merel is gek op hardlopen en laat dat nou ook precies bij ons passen! ‘Niks voelt zo fijn als ‘s ochtends vroeg uit bed gaan, hardloop kleding aan en gaan. Voor mij de beste manier om m’n dag te beginnen!’ Op haar vrije dag staat ze het liefste in de keuken om een bananenbroodje te bakken of een healthy chocolade cake. Wij delen graag haar healthy hobby met jullie. Geniet van haar mooie en gezonde recepten.Volg Merel ook op instagram @merelglansbeek

merel

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter