Food

PINDAKAASKOEKJES

Het was de hoogste tijd om te bakken. Bakken met een doel is leuk. Ik heb namelijk een super leuk nieuw koektrommeltje van Rice gekregen. Die moet gevuld worden.

Wat ik in Amerika veel tegen kom zijn sweets met pindakaas. Nu vind ik pindakaas best lekker maar een pindakaas cheesecake, brownie of cookies…. Ik weet niet. Dan zit er 1 ding op: proberen. En ik had toch koekjes nodig.. dus waarom niet?

Ik moet eerlijk bekennen: ze staan heel leuk op de foto, zo in het trommeltje. Daar hebben ze alleen niet lang in gezeten. Ze zijn héél lekker 😉

Benodigdheden voor 30 koekjes
– 250 gram bloem
– 100 gr boter
– 100 gr pindakaas
– 100 gr suiker
– 75 gr pure chocolade
– 75 gr pinda’s
– snufje zout

image2

Bereidingswijze

Het beslag kneed je lekker met je handen. 1 tip.. tussendoor snoepen is niet aan te raden.. Toch net iets minder lekker dan gewoon koekjes deeg.

Daar komt ie:
Verwarm de oven voor op 170 graden

1. Doe de boter en pindakaas in een kom
2. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit bij de boter. Kneed dit door elkaar
3. Voeg het suiker en zout toe
4. Voeg de klein gesneden stukjes chocolade en pinda’s toe
5. Kneed het geheel tot een deeg
6. Als het deeg heel droog is voeg je steeds een klein beetje water toe
7. Laat het deeg 30 min rusten
8. Maak balletjes en leg deze op een bakplaat. Je hoeft ze niet plaat te drukken
9. Bak ze in 20 minuutjes af, even af laten koelen en smullen maar.

PS. die paar koekjes die ik nog over had waren de dag erna NOG lekkerder..

Liefs Nelleke

___

Nelleke, bekend als Bakernella, enthousiast en energiek maar vooral gek op taartjes! Als ontspanning naast haar drukke baan – marketing manager ICT bedrijf – maakt ze dan ook graag lekkere koekjes, cake, taartjes en toetjes.  Geen healthy hobby maar een guilty-pleasure hobby welke is uitgegroeid naar een succesvol klein bedrijfje. En dat ze er nog zo fit uitziet komt door haar fanatieke hardlopen en (kick)boksen.  Volg haar ook op Facebook

nelleke

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter