Food

TIP: ZO WORDT KOKEN VOOR JE KINDJE WEL HEEL MAKKELIJK!

Even als mama’s onder elkaar: dit apparaat heeft me zoveel gemak gebracht in de keuken dat ik het gewoon met jullie moet delen. Bestel hem nu via Snel Fit en ontvang direct € 46 korting. Hoe? Klik hier of scrol naar de foto’s en klik erop, je komt zo vanzelf op de pagina waar je hem kunt bestellen. Voor 23:00 besteld, morgen al in huis!

Gemak dient ons mama’s

Wat is er onhandiger dan apart koken voor jezelf en je partner en dan ook nog is je kleine baby of kleuter die nog niet alles mag eten. Ik was met 6 pannen tegelijk bezig om alle apart te koken totdat ik de tip kreeg van dit ideale apparaat.

De Philips Avent lijkt op een blender en dat is het ook, maar er zit ook een stomer in. Twee vliegen in éé klap dus!

Het voordeel van stomen

Het stomen van eten is gezonder. Er blijven namelijk meer vitaminen bewaard (in vergelijking met koken). En je kleintje gun je natuurlijk alleen maar het beste. Ook blijft de smaak beter behouden waardoor hij/zij smaken beter leert kennen en er een grote kans bestaat dat hij/zij in de toekomst meer zal lusten. Ik zeg: de ultieme win-win situatie!

 

SCF870_20-RTP-global-001philips avent 2philips avent 3

Stomen, draaien, blenden en klaar!
Klik op de foto om de Avent met € 46 korting te bestellen

Receptentips
(De hoeveelheid ligt aan de leeftijd van je baby/peuter, voel dit zelf aan. Peuters kunnen vaak al zelf kauwen en de blender is dan nog overbodig)   

1* Bloemkool, bataat en een stukje witvis (optioneel: dille)
Kies voor een neutraal stukje vis zonder echte ‘vissmaak’

2*Wortel, aardappel, tomaat en een ei (optioneel: geprakte halve avocado erdoor)
Kook het eitje apart in een pannetje water zodat je zelf de hardheid kan bepalen. Prak deze er aan het einde door.

3*Appelmoes van Elstar appels (optioneel: honing)
Schil de appel(s) en doe deze 5 min in de stomer, voeg als je het iets wilt zoeten met honing. Voeg dit bij het eindresultaat. Let op! Kinderen onder de 1 jaar mogen geen honing ivm gevaarlijke bacteriën die erin kunnen zitten. Hun immuunsysteem kan daar nog niet goed op ontwikkeld zijn!

4*Broccoli, tomaat, wortel, paprika en courgette (optioneel: oregano)
Kook apart volkoren pasta, voeg de pasta eventueel erna bij de gestoomde groenten en blend het. Is je kindje al wat ouder, dan kan hij/zij de pasta wellicht gewoon kauwen en kun je de groenten eventueel erdoor mengen.

5*Pompoen, aardappel en kipfilet (optineel: rozemarijn)
Kook alles 20 min ivm de gaarheid van de kipfilet.

Ik wens je heel veel kookplezier toe samen met je kleine prins of prinses! Mocht je nog vragen of suggesties hebben, dan hoor ik dat graag.

Liefs Bo

IMG_7281

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter