Fit

HOGE BLOEDDRUK? NEEM EEN SIËSTA!

Een middag dutje kan helpen bij het tegengaan van hoge bloeddruk. Dat schrijft Medical Xpress vandaag op basis van onderzoek van het Griekse Asklipieio Voula ziekenhuis. De onderzoekers lichtten 386 mannen en vrouwen met een hoge bloeddruk door. De personen dat regelmatig een middagdutje deed, had gemiddeld vijf procent lagere bloeddruk.Minder medicijnen

Hoe langer het slaapje, hoe beter: de patiënten met de beste metingen sliepen ’s middags maar liefst een uur. Ook was het hart van de middagslapers gemiddeld in een betere gezondheid. Zo was er bij hen minder risico op een hartaanval. Voor mensen die aan hoge bloeddruk lijden kunnen dutjes mogelijk een deel van de medicijnen vervangen, aldus de Griekse artsen die het onderzoek uitvoerden.

Slapen op werk?

Aangezien we niet in een mediterraans land wonen en bij het woord Siësta mensen vragen of je dat kan eten, wordt het toch een beetje een lastig verhaal. Een dutje in een half uur pauze waar je ook nog even snel je bammetje naar binnen werkt lijkt mij niet ideaal, helaas. Zo’n onderzoek kan natuurlijk ook alleen maar in Griekenland worden gedaan 😉

Liefs Bo

via: nu.nl

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter