Food

KERRIEBLOEMKOOLSOEP

Kerriebloemkoolsoep, ik hoor je denken.. is dat lekker? JA! Het is echt superlekker…

Ik liep door de supermarkt en zag bloemkolen liggen. Bloemkool met aardappelen en vlees vind ik saai, bloemkoolschotel uit de oven is ook zo standaard; ik wilde iets anders proberen. Kerrie vind ik superlekker met rijst en dacht, kerrie met bloemkool en daar een soep van maken, wat een goed idee!

Het is een heel makkelijk recept en met een halfuurtje klaar, want zeker na een lange werkdag wil ik altijd zo snel mogelijk eten.

IMG_1328

Benodigdheden voor 4 personen:

1 bloemkool
1 halve eetlepel kerrie
Een halve courgette
1 ui gesnipperd
Knoflookteentje gesnipperd
Bouillonblokje (groente)
2 eetlepels olijfolie
Bosuitje
Kwark

1 grote pan
Blender/keukenmachine
Snijplank
Waterkoker
Mesje

Bereidingswijze:
Kook 750 ml water met daarin het bouillonblokje.
Doe in de grote pan de 2 eetlepels olijfolie en fruit hier de ui in, als dit een beetje bruin is voeg dan de knoflook en de kerriepoeder erbij. Laat dit 3 minuten bakken, laat niet aanbranden.
Snij de bloemkool in roosjes en snij de courgette klein, na 3 minuten voeg je de bouillon toe aan het ui/knoflook/kerriemengsel. Als de bouillon kookt voeg je hier de bloemkool en courgette bij en laat het 10 minuten koken.
Haal de pan na die 10 minuten van het vuur en pureer alles met een staafmixer, keukenmachine of blender.
Doe de soep op een bord of een kom,maak hem af met wat kwark en bosuitjes.
Voeg naar smaak eventueel nog wat zout of peper toe!

Eet smakelijk, liefs Stephanie

___

Naast haar fulltime baan als storemanager bij Esprit wordt Stephanie vooral blij van koken. Na jarenlang eczeem te hebben gehad kwam ze erachter dat ze een allergie had tegen sodium benzoate  (E211). Vanaf toen is ze alles zelf vers gaan maken, biologisch vooral! Sindsdien voelt ze zich een stuk fitter, lekkerder in haar vel en ja: haar eczeem is weg! Daarnaast loopt ze 3 á 4 keer per week hard en kan je haar ook vinden in de sportschool, een echte Snel Fitter dus!

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter