Food

APPEL WORTEL CAKE

De hype van deze tijd.. strakke buikjes, gezonde lifestyle.. Niet alleen hardlopen en trainen met gewichten maar vooral ook letten op je voeding.

Dit laatste is voor mij een mega uitdaging. Ik houd niet van groente. Het smaakt zo… apart.
Jammer genoeg ontkom ik er niet aan om meer groente in mijn voeding toe te voegen.
Daarom zit er maar 1 ding op. Groente verstoppen in de dingen die ik wel lekker vind!

Het is net als bij kleine kinderen. Zorg dat het er leuk uit ziet en het bordje gaat leeg. Ik verstopte wortel in deze cake en het gaat er in als pap! Nu is alleen de uitdaging: 1 plakje per keer…

Ingrediënten
– 150 gram bloem
– 100 gram rozijnen
– 10 walnoten
– 3 eieren
– 2 appels
– 1 wortel
– 3 eetlepels honing
– 1 theelepel bakpoeder
– zout
– kaneel
– bakpapier
Eventueel citroen om de geraspte appel mee te besprenkelen

2

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Rasp 1,5 appel en de wortel
3. Mix het bloem, bakpoeder, de eieren, honing, kruiden, walnoten en rozijnen door elkaar.
4. Voeg als laatste de geraspte wortel en appel toe.
5. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag in het bakblik.
6. Zet de cake voor 40 minuten in de oven
7. Om het af te maken kan je het stukje appel wat we niet hebben gebruikt op de cake leggen. Haal dan de cake er halverwege uit en leg de stukjes appel bovenop.

Nelleke

___

Nelleke, bekend als Bakernella, enthousiast en energiek maar vooral gek op taartjes! Als ontspanning naast haar drukke baan – marketing manager ICT bedrijf – maakt ze dan ook graag lekkere koekjes, cake, taartjes en toetjes.  Geen healthy hobby maar een guilty-pleasure hobby welke is uitgegroeid naar een succesvol klein bedrijfje. En dat ze er nog zo fit uitziet komt door haar fanatieke hardlopen en (kick)boksen.  Volg haar ook op Facebook

image1

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter