Fit

RUNNING GURU #6: MARJOLEIN

Een trouwe runner bij Snel Fit, en echt een bikkeltje. Voor Marjolein (51) uit Alkmaar is hardlopen niet altijd even makkelijk. Ze heeft een longziekte. Daarom een blog, dedicated aan deze doorzetter!

Ik ben Marjolein, 51 jaar, al bijna 28 jaar getrouwd met Mark en samen hebben we een dochter, Cherelle, van 23 jaar. We zitten in de kleding. In Den Helder hebben we een dames-, heren- en kindermodezaak en in Alkmaar een shop voor ‘jong volwassenen’.

5 Jaar geleden is er bij mij beginnend longenfyseem (later ook astma en hooikoorts) geconstateerd. Ik rookte dan ook echt 1,5 pakje per dag , een slof in de week. Vanaf dat moment heb ik nooit geen sigaret meer aangeraakt. En wonder boven wonder ging me dat goed af.

Ik groeide wél, maar ach… ik zette wel een wereldprestatie neer, door niet meer te roken. Daarna kwam ik al vrij snel in de overgang compleet met opvliegers en verdwenen taille. Maar ik wist hoe het kwam, dacht ik en liet het gebeuren. Tot vorig jaar april, toen zat het me allemaal tot hier…..

Paste bijna onze eigen kleding niet meer en was het zat! Ik zei tegen mijn dochter, ik denk dat ik wil gaan hardlopen… Zij had iets voorbij zien komen op Facebook. En ja hoor, dat was SNEL gevonden: Snel Fit. Meteen aangemeld, dat was op een maandag en woensdagavond was de eerste les verzamelen bij Runnersworld. Haha, dat ging lekker SNEL.

Het was een hele groep vrouwen. Op woensdag intervaltraining en op zaterdag duurloop maar dan wel eerst de Hout in voor loopscholing, hakken/billen etc. maar ook krachttraining in het natte gras. Het mocht de pret niet drukken.

In het begin 2 minuten hardlopen, dan 2 minuten wandelen en zo langzaam opbouwen. Ik kreeg wel last met mijn ademhaling en kon de rest niet zo goed bijhouden. Ik naar de dokter en kreeg er een puffertje bij. Ventolin vóór het sporten. Ik had daar alleen veel te hoge verwachtingen van, een soort doping. Dat viel een beetje tegen, maar het hielp me toch.

Werd steeds enthousiaster over het lopen en ging af en toe ook nog een derde keer in de week lopen. Alléén, ‘s morgens vroeg voor mijn werk, heerlijk. In oktober deden we met z’n allen mee aan’Rondje Bergen’, we deden 5 km. Onze eerste Run én onze eerste medaille. Ja, ja… de nieuwe verslaving compleet.

Ondertussen was ik ook al 4 kg afgevallen. In januari gingen we detoxen met Bo, ook weer zo leuk met z’n allen en ja hoor, wéér 4,5 kg eraf. Tussendoor kwam Egmond, het volgende hoogtepunt 10 km! Dat was echt een barre tocht, ijskoud en keiharde wind. Maar toch volbracht. 10 km was een feit!

We zijn nu ruim een jaar aan de gang en zijn overgebleven met een groepje ‘diehards’ en hebben in Castricum de BeachRun, in Heerhugowaard de CityRun en in Alkmaar de CityRun by Night gedaan. We hebben vooral een hoop plezier in het rennen maar ook met elkaar, dat maakt het extra leuk. Je hoort veel over blessures door het hardlopen, maar wat dat betreft mag ik niet mopperen. Kom alleen af en toe wat adem tekort, maar voor de rest geen mankementen, gelukkig.

Komt ook door de juiste schoenen en kleding, denk ik. Schoenen heb ik laten aanmeten bij Runnersworld, ik heb Asics en ben daar heel tevreden over. Dat is wel het belangrijkste, denk ik, goede schoenen. Qua kleding vind ik meestal Nike wel erg leuk maar ik heb ook wel shirts van Falke. Voor de rest ben ik op dit moment wéér aan het detoxen bij Bo, nu met vriendinnen en sommige partners. Ik hoop dat ik voor de zomer écht begint in het totaal 15 kg eraf heb.

Eén ding staat als een paal boven water: ik blijf rennen..!

FullSizeRender

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter