Fit

ESTHER RENT IN HET DONKER

Zo’n anderhalve maand na de marathon loop ik fijner dan ooit. Het heilige moeten is er af, en zo wordt rennen ineens weer leuk. Zoals velen van jullie heb ik mee gedaan aan de Alkmaar City Run. Wat een feest! De sfeer, het parcours, publiek en organisatie. Het kan niet beter. Gaby van Gaby runs the world heeft een leuk verslag over deze run geschreven. Ze heeft het over een spaghetti-parcours. En met recht. Toch worden er deze avond veel mooie tijden neergezet. Ik finish in 51,21 en ben daar heel blij mee.

1

Midden in de nacht rennen …

#50 vrouwen… Oh yes! Het is 01.15 uur als ik in de auto stap. Mijn bestemming is een kruispunt ergens voorbij Callantsoog. Ik doe mee aan de estafetteloop van Den Helder naar Maastricht die wordt georganiseerd t.b.v. van de goede doelen KiKa en Mappa Mondo. Rose Mentink van Stoere Vrouwen Sporten kreeg het spontane idee om deze 420 km lange estafetteloop met een groep van 50 vrouwen te lopen. En zo geschiedde. Vlak voordat ik van start ga word ik heel zenuwachtig. Wat een idioot plan, we staan hier in de middle of nowhere en straks verdwalen we of komen we enge mannen tegen. Gelukkig loopt mijn maatje Femke mee en heb ik niet al te veel tijd om te twijfelen. Al gauw zie ik een loopster, een fiets en een volgauto opdoemen. Rond 02.00 uur krijg ik een startnummer opgespeld en neem het estafettestokje (een sporthorloge) over van mijn voorgangster. We lopen bij de Hondsbossche Zeewering en een stuk van de Noordzeeroute. In het pikkedonker. Geen lantaarnpaal, geen maneschijn maar gelukkig wel een volgauto met groot licht aan en een montere begeleider op de fiets. En daar ren ik dan. We horen veel vogels, zien konijnen en kletsen wat over vakanties en de Cito-uitslagen van onze kinderen. Tegen 03.00 uur komen we wat stappubliek tegen die er duidelijk niets van begrijpen “het zijn chickies, het zijn chickies!”. Na een kilometer of 11/12 word ik afgelost door loopster nummer vier. En stap ik blij en trots bij mijn lief in de auto, we did it! Dat ik die nacht maar twee uurtjes slaap maakt echt niet uit. We zijn weer een ervaring rijker, en wat voor een!

4
ps. de winactie die de Newyorkcitytrippers in samenwerking met Snel Fit hebben georganiseerd is gewonnen door Isabel Zwaag. Inmiddels heeft Isabel haar pakket in huis en heeft loopmaatje Meike ook een aardigheidje mogen ontvangen.

3

Liefs Esther

_____

Esther, een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales, loopt hard en maakte deel uit van het Runner’s world Dreamteam.
Also on FacebookTwitter Pinterest Instagram

logo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter