Food

SUIKER EN HOOFDPIJN

Ik ben een zoetekauw. Mensen die mij niet goed kennen denken vaak dat ik alleen maar gezond eet omdat ik mensen coach gezond te leven. Helaas snappen veel dan niet dat ik daarmee bedoel dat een mooie middenweg altijd de beste oplossing is. Mij kan je dus best wel aantreffen met een overheerlijk gebakje of een paar mini Lions. Je denkt toch niet dat ik zo’n grote Lion reep eet?? Nee ik eet liever 6 kleine, dat is psychisch meer verantwoord 😉

Als ik weer eens zo’n zoete dag heb gehad heb ik helaas vaak de dag erna hoofdpijn. Hoe kan dat toch?

GERAFFINEERDE SUIKERS

Geraffineerde suiker wordt steeds vaker verbonden met kwalen als hoofdpijn en migraine. Veel mensen die dagelijks last hebben van hoofdpijn, of regelmatig migraineaanvallen heeft, hebben baat bij een suikervrij dieet. Ik zie mezelf no way suikervrij eten dus misschien dan toch maar is minderen…. dat is toch alweer een mooie middenweg?

AFKICKEN

Ik zie het elke maand weer gebeuren tijdens de detox kuur die ik aanbied. Er is altijd wel iemand, en vaak meerdere, die hoofdpijn hebben in de afbouwweek. In deze week bouwen ze af met oa suiker. Wanneer je begint met het afbouwen hiervan, kunnen de aanvallen of de hoofdpijn juist erger worden, voor max een week. Daarna hoort dit af te nemen, omdat je lichaam steeds meer gewend raakt aan het leven zonder suiker.

Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken voor hoofdpijn en mocht je er echt dagelijks heel veel last van hebben en een verandering in je eetpatroon ook niet helpen ga dan toch is langs bij een dokter. Dit verhaal gaat puur om mijn ervaring.

Heb jij tips of een mooie ervaring? Laat deze dan gerust achter.

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

2 Reacties

 • Antwoord Marcella 10.06.2015 bij 11:05

  hoi Bo,

  Ik ben zelf nu anderhalf jaar bezig met gezonder eten. In het begin niet zo heel erg streng, dus toen heb ik er niet zo’n last van gehad. Toen ik echter in oktober 2014 volledig stopte met suiker heb ik letterlijk moeten afkicken. Hoofdpijn en trillen. Mijn lichaam schreeuwde om suiker. Het is een kwestie van volhouden, heb er denk ik een dag of 4 last van gehad. Ben nog steeds blij dat ik het heb gedaan. Je hebt wel gelijk dat wanneer ik eens suiker eet, ik gelijk hoofdpijn heb. Maar soms is het gewoon nodig, de M&M’S kan ik soms niet laten liggen haha.

  Groetjes,
  Marcella

  • Antwoord Bo Birekoven 11.06.2015 bij 17:27

   Hi Marcella, bedankt voor je berichtje en wat knap van je. M&M’S zijn ook mijn valkuil 😉

  Laat een reactie achter