Fit

NEPFIT

Bikiniproof. Bah, een walgelijke leus die ik ook gebruik. Nota bene in 1 van onze actuele trainingen, de Summer Challenge. Ik realiseerde me eigenlijk niet wat ik ermee bedoelde, tot ik zat te appen met een kritische Snelfitter. Ze vroeg mij, ik ben niet bikiniproof, mag ik dan ook niet in bikini? En de impact van het woord was nog veel erger, ze had zich zo gek laten maken door alle mediaberichten dat ze vorige zomer niet in bikini durfde. Ik moest haar gelijk geven; je leest en ziet -zeker als vrouw- zoveel over mode en beauty.

We zijn geobsedeerd, peoples. Geen vet, geen lichaamshaar, lekker kleurtje, goeie wenkbrauwen, en over kleding maar niet te spreken. #Beauty: 89 miljoen hashtags op Instagram. En ik zit dus middenin die oppervlakkige community. Dacht eerlijk gezegd op een integere manier mensen fitter te maken, maar ik maak mij evengoed schuldig aan commercie. Misschien over de rug van onze vrouwelijke onzekerheden? Nee, niet direct. Maar ben me na het gesprek met deze dame er pijnlijk van bewust dat we wel degelijk inspelen op de fit-trend.

Dames, nooit wil ik jullie iets opleggen. Ik wil alleen maar activeren. Je op weg helpen. Laten we vooral niet trappen in wat we zien op (social) media. Het is nep. Net zo nep als mijn kleurtje. Hehe.

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Iep 04.06.2015 bij 16:05

    Goed geschreven!
    Liefs Iep

  • Laat een reactie achter