Fit

VERSLAAFD

Verslaafd aan hardlopen. Aan een fit en strak lijf krijgen. Aan Zara en mooie schoenen van 786FRIDGE, aan veel geld uitgeven aan mijn uiterlijk. Aan genieten van het leven, de liefde, wijntjes drinken in de zon, lekker eten met vrienden en altijd maar doorgaan. Altijd moeten. Altijd meer, altijd beter, sneller, verder, langer. Ik dacht niet verslavingsgevoelig te zijn, maar ik ben het wel.

Dit weekend zou ik punt 3 van mijn bucket list gaan doen, de Strong Viking run in Spaarnwoude. Helaas, ik had al een week met veel moeten achter de rug. Sinds mijn bevalling heb ik soms last van extreme hoofdpijnaanvallen, zo erg dat ik te misselijk ben om te eten (dat dan wel weer goed is voor de lijn, geintje). Zaterdag ook weer. Zeer tegen mijn aard in, ervoor gekozen om de obstacle run te skippen. Je kunt ook teveel van jezelf vergen.

Na mijn burn out een paar jaar terug heb ik wel geleerd te luisteren naar je signalen. Ik wil zo graag weer een halve marathon lopen dit jaar, maar je kunt dat niet afdwingen. Dat is niet gezond.

Ik trek aan de handrem. Focus op blije dingen, haalbare doelen. Accepteer dat ik stiekem wel een beetje ADHD’er ben en dat ik soms zelfs te snel ga voor mezelf. Trying to be a better me. Heb mezelf momenteel een shopverbod opgelegd (gaat bijna goed) en probeer te genieten van het hardlopen en trainen, in plaats van de nadruk te leggen op prestatie.

Herkenbaar? Je hebt hardlopers en je hebt doorlopers. Maar ik ben denk ik een beetje van beide.

x Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter