Food

ASPERGES MET ZELFGEMAAKTE HOLLANDAISE SAUS

Voor sommige dingen mag je me wakker maken, asperges is er een van. Daarom ben ik ook erg blij dat de aspergetijd weer is aangebroken!

Ik heb voor jullie een traditionele variant gemaakt, met een zelfgemaakte Hollandaise saus. Geen pakjes en zakjes dus! Alles vers en daarom extra lekker. Eet je geen varkensvlees? No worries, vervang de ham dan door kipfilet of zalm.

Benodigdheden (2 personen)

Asperges:
8 asperges
krieltjes
2 ons gesneden achter- of beenham
3 eieren hard gekookt

Hollandaise saus:
2 eigelen
200 gr roomboter
citroensap 1 el
wittewijn azijn 1 el
verse peterselie
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

Hollandaise-saus:
Klop de eigelen 1 minuut met zout en peper met een staafmixer (ik doe 1 staafje) in een kleine kom. Verhit het citroensap en de azijn in een pannetje. Giet dit voorzichtig bij de eigelen en blijf kloppen. Laat de boter in het pannetje smelten en giet ook dit voorzichtig bij de rest. Knip wat peterselie fijn en meng dit door de saus.

Asperges:
Schil de asperges en kook ze in een aspergepan in ongeveer 6/8 minuten (gemiddelde dikte). Bak de krieltjes in een pan en kook de eieren hard.  Neem een bord waar je mooi de lange asperges op kunt leggen. De ham kun je koud op het bord leggen. Lekker is om nog een eitje te verkruimelen over de saus op de asperges. Maak het geheel af met een klein toefje peterselie.

NomNom X Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter