Fit / Food

SLANKER MET MINDER SUIKER

´Suiker is de duivel´, las ik jaren geleden in het boek Skinny Bitch. Toen leefde het anti-suiker gevoel nog niet zo in NL, nu kan je er niet meer om heen. Aan alle kanten wordt ons geadviseerd om te minderen met suiker en zelfs om het helemaal uit je eetpatroon te bannen. Ik geloof, zoals zo vaak, in een mooie middenweg. Ik geef je 7 tips om te minderen met onze vijand.

VAN START

Als je suikervrij wilt eten wordt er vaak mee bedoeld dat je dan producten vermijdt waar toegevoegde suikers in zitten. Dus niet waar het van nature in zit als groenten en fruit. Nu wil dit niet meteen zeggen dat het eten van bijvoorbeeld de hele dag fruit gezond is. Het lichaam verwerkt een natuurlijke suiker op nagenoeg dezelfde manier als een toegevoegde suiker. Probeer dus over de gehele dag je ‘zoet’ inname te verlagen, voor zowel je suikerspiegel en je gebit.

1* WENNEN

Om een nieuw patroon aan te meten moet je hem eerst doorbreken. Ben je gewend aan 3 schepjes suiker in je thee bouw dit dan af met een half schepje om de twee dagen. Zo kan je langzaam wennen aan een nieuwe smaak. Misschien bevalt de nieuwe smaak je in het begin niet maar je raakt er snel genoeg aan gewend. Mij is het ook op deze manier gelukt, nu walg ik van suiker in mijn thee. Het is een kwestie van gewenning.

2* DETOX YOUR MIND

Ben jij iemand waar die knop gewoon even bij om moet? Start dan met een detox en kom weer in je basis behoeften. Je merkt dat je in deze weken jouw suikerbehoefte de nek om draait. Klik hier voor meer informatie.

3* BAKKEN 2.0

Ben je een echte keukenprins(es) probeer dan eens je baksel te zoeten met natuurlijke suikers. Je kan kiezen voor: dadels, banaan en appels . Deze bevatten ook suikers maar wel de onbewerkte natuurlijke variant.

4* FRUITSUIKERS

Zoals ik net al schreef zitten er in fruit ook suikers. Dit is een betere variant dan toegevoegde suikers alleen je lijf reageert er in grote lijnen wel hetzelfde op. Eet dus niet de hele dag zoet fruit ipv die koekjes die je normaal zou pakken. Beste keuze zijn dan: appels, peren, bessen en watermeloen.

5* NEPSUIKER

Je kent ze vast wel, de zoetstoffen. Veel mensen kiezen voor zoetstof om hun calorie-inname laag te houden. Ik zal je absoluut niet iets met aspartaam aanraden aangezien dit een zeer slechte zoetstof is. Kies dan bij een (bio) supermarkt voor een product dat gezoet is met stevia. Dit is een plantje uit de natuur die een mega zoete smaakt geeft.

6* KOOK ZELF

Als je suiker wilt verbannen ben je genoodzaakt bijna alles zelf te gaan bereiden. Je kan het zo gek niet bedenken en er zit suiker in. Denk aan ketchup, soep, kruiden pakjes, kant en klaar maaltijden, vruchten yoghurt enz. Dit vergt veel tijd.

7* VERMIJD FRIS EN SAP

Als er iets is wat niks toevoegt aan je lijf dan zijn het frisdranken. Het enige nuttige ingrediënt hierin is water, verder niks en er zitten ook vaak nog is veel lege calorieën in. Zonde. Neem zo nu en dan eens een blikje fris in een groot glas met ijs en een rietje. Maak er dan ook maar meteen een feest van. Sap uit pak zit ook vaak bomvol suikers, lekker laten staan. Kies dan voor een verse groenten en fruit smoothie.

Ik hoop dat ik je hierbij wat goede tips heb mee kunnen geven. Heb jij ook nog tips?

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter