Food

SAY CHEESE…..CAKE

Ken je het gevoel? Je hebt honger en je zou echt wel een hele taart op kunnen.
Maar dan zou je je daarna toch wel een klein beetje schuldig voelen.

Althans, dat heb ik vaak.

De oplossing: taart in een potje! Dan wordt je beperkt tot het opeten van alleen zo’n klein potje.
En ach.. zoveel calorieën kunnen dat toch niet zijn. Toch?

Ingrediënten (8 potjes):

200 gram bastogne koeken
50 gram boter
450 gram monchou
80 ml vla
Vers rood fruit
Optioneel voor de echte zoetekauw: 150 gram kristalsuiker

4

Bereidingswijze:
1. Verkruimel de bastogne koeken.
2. Verdeel de koekjes over 8 potjes. Druk dit goed aan met een lepel en zet ze in de koelkast.
3. Smelt de monchou au bain marie.
4. Mix de gesmolten monchou met de vla in een kom.
5. Optioneel: Voeg stukje bij beetje de kristalsuiker toe en mix dit tot een mooi glad geheel.
(6. voor extra smaak: voeg een beetje vanille-extract toe. Maar zonder is het al heel zacht van smaak.)
7. Giet de vulling over de koekbodem en zet het in de koelkast.
8. Decoreer de potjes voor het serveren met vers rood fruit.

2

TIP: Maak deze kleine taartjes een dag van tevoren. Dan wordt het extra, extra lekker!

Nu vraag je je misschien af waar komen deze leuke potjes vandaan?
Bij de AH: ik moest eerst 8 (!) toetjes van GU opeten zodat ik de potjes kon hergebruiken 🙂 wat een straf!

Liefs Nelleke

___

Nelleke, bekend als Bakernella, enthousiast en energiek maar vooral gek op taartjes! Als ontspanning naast haar drukke baan – marketing manager ICT bedrijf – maakt ze dan ook graag lekkere koekjes, cake, taartjes en toetjes.  Geen healthy hobby maar een guilty-pleasure hobby welke is uitgegroeid naar een succesvol klein bedrijfje. En dat ze er nog zo fit uitziet komt door haar fanatieke hardlopen en (kick)boksen.  Volg haar ook op Facebook

image1

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter