Fit

BUCKET LIST

Vandaag loop ik de Alkmaar City run. Mijn tweede run sinds mijn bevalling, ik ben inmiddels weer 2 maanden aan het trainen. 10 kilometer! Wordt wel even afzien. De afstand red ik wel, maar mijn snelheid heb ik nog niet terug. En dat parcours van de city run. Sorry, ik vind het helemaal niks. Al die korte stukken, veel bochten. Not my cup of tea. Dat zette me aan het denken. Welke runs staan op mijn bucket list? Sowieso de vraag, loop ik ooit een marathon? Ambitieus als ik ben zeg ik ja. Ja, ik ga dat ooit doen.

HEUVEL OP, HEUVEL AF

Eerst maar eens een thuiswedstrijd: de Zeven Heuvelenloop. Ik zou al 2 keer meedoen, jaar 1 was ik niet voldoende getraind en jaar 2 was ik zwanger. Schijnt een prachtig, glooiend parcours te zijn, met veel afwisseling en enthousiaste supporters langs de route. Daar worden we blij van. Runs door mooie natuur zijn toch het aller, allerfijnst.

MARATHON BIG SUR

Al zoveel over geschreven, moet 1 van de geweldigste runs ever zijn. De reden is makkelijk te bedenken: deze route, met 45.000 lopers, loopt vrijwel geheel langs een van de mooiste wegen van Californië, die van Big Sur. Voor de gelegenheid sluiten ze het verkeer op langs de met mooie landschappen omgeven California State Route 1. De marathon eindigt in de stad Carmel, bekend z’n artistieke vibe.

TOCH OOK EEN OBSTACLE RUN

Een vriend van mij vertelde onlangs dat hij mee gaat doen met de Strong Viking Run, verkozen tot de beste obstacle run van Nederland. Zo’n bootcamp van 19 km trok me eigenlijk nooit echt aan, maar na zijn enthousiaste verhaal overweeg ik toch om me in te schrijven. 23 mei al, maar dan kies ik voor de 7 kilometer. Kan te gek ook, hè. Lijkt me wel een heel andere soort uitdaging dan een halve marathon, wat tot nu toe mijn grootste fysieke uitdaging is geweest. Lekker onder stroom gezet worden, bijna verdrinken en kotsen van uitputting. Heerlijk.

ICH BIN EIN BERLINER

En tot slot de marathon van Berlijn. Omdat Berlijn een toffe stad is, en de route voert langs historische plaatsen in hartje Berlijn. De Berlijn Marathon staat bekend om haar supersnelle, vlakke parcours. Het wereldrecord is hier al meerdere keren verbeterd. Jaarlijks staan er rond de 35.000 lopers aan de start.

Dus dat. Er moet immers wat te wensen zijn niet waar? Pfff, wat doe ik mezelf aan, om dit zwart op wit te zetten. Maar we gaan ervoor. Ren je mee?

x Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

4 Reacties

 • Antwoord Kati 13.05.2015 bij 06:46

  Berlin? Ich bin stolz auf dich! Berlin Marathon laufe ich mit 🙂 ! 2016?

  • mm
   Antwoord Denise Snel 13.05.2015 bij 09:40

   Um.. ik ga nog geen toezegging voor het jaar doen 😉 maar zo snel mogelijk!

 • Antwoord Daphne 13.05.2015 bij 09:38

  Sommige dingen moet je niet zeggen; die moet je gewoon DOEN!
  Go for it!

  • mm
   Antwoord Denise Snel 13.05.2015 bij 09:39

   Echt zo! Dat is met alles in het leven. Dank je Daphne!

  Laat een reactie achter