Food

ASPERGE SOEP

All Hail the Queen!

Ik zit nog helemaal in de Koningsdag vibe! In eerste instantie zou ik met mijn kleine meisje thuis blijven maar de plannen veranderden en even later stond ik in het Oranje gedruis helemaal los te gaan op 22 Cola. Ja, zonder Bacardi want we moesten ons kleine meisje ’s avonds ophalen bij opa en oma. Je m’appelle BOB. Dat mocht de pret niet drukken, het was spontaan en helemaal top!

Om in de koninklijke sfeer te blijven heb ik een heerlijk aspergesoepje voor jullie! Wist je dat de asperge verschillende nicknames heeft? Ook wel “het witte goud”, “de parel van het land” en “Koningin van de groente.” Een seizoen groenten waar ik altijd trommelend op zit te wachten tot ze weer verkrijgbaar is! En ja, ik neem m’n stinkplas op de koop toe want asperges zijn gewoon te lekker en ook nog eens gezond.

Ook wil ik mijn Snel Fit vrienden laten weten dat ik (ooit gekroond tot keukenprinses van Snel Fit) afstand zal doen van de troon. Snel Fit zal opzoek gaan naar een nieuwe troon opvolg(st)er om de pollepel aan door te geven. Ik ben momenteel erg druk met mijn eigen webshopje en heb daarom geen tijd meer om te bloggen. Ik heb een jaar lang met heel veel plezier Snel Fit en haar volgers voorzien van lekkere hapjes en wil jullie bedanken voor de leuke tijd en supertoffe reacties en complimenten die ik altijd heb mogen ontvangen! Thanks allemaal!!!

X Jenn

Ingrediënten voor 2 personen

1L water
Asperges (vaak in een bosje gebonden, is genoeg)
2 sjalotjes
1 kleine aardappel
2 bouillonblokjes
1 tl kerriepoeder
verse bieslook
verse peterselie
kookroom
2 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:

Snipper de sjalotjes fijn en fruit deze in de olie aan in de soeppan. Kerrie erbij en nog even zachtjes laten samen smelten. Blus af met een liter water, bouillonblokjes erbij en draai het vuur laag. Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Bewaar de schillen!! Snij de asperges in stukjes van 2 cm. Schil de aardappel en ook deze mag in kleine stukjes. Doe de asperge schillen in de bouillon en laat deze 30 minuten op laag vuur koken. Schep daarna de schillen uit de bouillon met een schuimspaan en gooi ze weg. Nu mag de gesneden asperge en aardappel erbij, laat samen nog 15 minuten zachtjes koken. Schep de helft van de asperge uit de pan en mix de overgebleven asperges en aardappel stukjes met de staafmixer tot een gladde soep. Doe de overgebleven stukjes weer terug in de soep, zo heeft je soep wat meer bite. Breng op smaakt met peper en zout. Serveer de soep met en scheutje room en de verse tuinkruiden.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter