Fit

SNELLER WORDEN! HOE?

Ben je datzelfde tempo nu eindelijk eens zat? Als je sneller wilt worden (en niet bij Snel Fit kunt trainen :P), geef ik je 8 simpele tips om je looptempo te verhogen.

 1. Tanken: Eet voor je training de juiste voeding om te voorkomen dat je tijdens het hardlopen slap wordt. Kies voor een kleine portie met snelle koolhydraten en een klein beetje proteïne. Bijvoorbeeld:
  • Een volkoren broodje met amandelpasta
  • Een halve banaan met een halve kop Griekse yoghurt
  • Worteltjes en een handje pinda’s
  • Twee eetlepels Hüttenkäse met een paar gesneden druiven
  • Magere kaas op een cracker

  Een kop koffie helpt ook een half uur voor je training; cafeïne zorgt ervoor dat je langer en sneller kunt lopen.

 2. Intervaltraining: Het is zeker niet onze lievelings, maar korte, explosieve sprints maken je echt een betere loper. Verhoog je tempo en uithoudingsvermogen met deze fijne intervaltraining.
 3. Tempo runs: Tempo runs lijken op een intensieve intervaltraining, maar nu sprint je niet zo snel als je kunt. Je houdt je tempo ongeveer 10 minuten hoog, maar niet te hoog. Onthou dat dit pas effectief is als je jezelf echt uitdaagt. Je moet korte vragen kunnen beantwoorden, maar geen gesprek kunnen voeren. Probeer dit elke week een keer te doen.
 4. Heuvels: Best lastig in ons platte landje, maar probeer ook eens op hoogteverschillen te trainen, in het bos of duinen bijvoorbeeld. Je beenspieren worden sterker en je rent sneller. Dit is ook een goede training voor op de loopband.
 5. Sprints aan het einde van je training: Wij doen het vaak tijdens onze trainingen; de laatste meters even flink versnellen. Waarom? Als je versnelt als je benen al moe zijn, went je lichaam eraan om ook sneller te lopen als je moe bent. Probeer 4-8 sprints van 70-100 meter toe te voegen aan het einde van je training.
 6. Stretchen: Stretchen is niet noodzakelijk en je vindt het misschien niet belangrijk om sneller te worden, maar het maakt je wel flexibeler waardoor je pas en houding verbetert.
 7. Korte passen: Kleinere looppassen maken je een meer efficiënte en daarom snellere hardloper. Zorg ervoor dat je passen regelmatig en kort zijn.
 8. Loopscholing: Wij starten de training meestal met loopscholing; begin na je warming-up met een aantal keer knieheffen, skipping en achteruit rennen om je lijf optimaal te laten functioneren.

Succes!

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter