Fit

REVIEW: SAUCONY TRIUMPH ISO

Eind vorig jaar lanceerde Saucony een nieuw model: de heren en dames Triumph ISO (EUR 159,99 bij Telstar).

Dit topmodel in de neutrale lijn van Saucony is hun meest luxe schoen met de meeste demping en comfort. Vernieuwd ten opzichte van de “oude” Triumph is de verbeterde pasvorm. Dit komt door een elastische sok (ISOFIT) in het bovenwerk van de schoen. Comfortabel en sluit altijd goed aan aan elke voet, én zorgt automatisch voor meer zijwaartse steun.

IMG_9481_1

Deze schoen is kwalitatief gezien de tegenhanger van de Nimbus van Asics. Uiteraard wel met zijn eigen pasvorm en wat verschillende merkgebonden functionele eigenschappen. Saucony gaat voorzichtig mee met de trend van de dikke zolen; de schoen biedt een zeer goede schokdemping. Dat komt door PWRGRID+, waarbij de tussenzool 3 mm extra dempend schuim heeft gekregen. Deze 3 mm zorgt voor maar liefst 20% extra schokdemping, waarbij de drop gelijk is gebleven op 8mm (29 mm hoogte bij de hiel en 21 mm bij de voorvoet).

De schoen is niet de meest lichte schoen die men kan vinden, maar met een gewicht van net onder de 300 gram (per schoen dus) is dit toch niet direct een zwaarder model te noemen.

Het ISOFIT materiaal zit nu ook in de corrigerende versie van deze schoen: de Saucony Hurricane. Ook dit model is verkrijgbaar bij Telstar (ook EUR 159,99).

Saucony is nog steeds niet het meest fashionable merk onder loopschoenen, maar staat voorop in techniek en loopplezier. Wij zijn en blijven Saucony fan!

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter