Food

OAT KOEKJES VAN BAKERNELLA

Oat? Ja, oat! Je ontkomt er niet meer aan.  Oatmeal. Overnight oat. Oatcrackers.

Het klinkt spannend maar het is niets anders dan het eeuwen oude haver. Maar nu weer zo hot dat we er volop mee ontbijten. Het schijnt ook gezond te zijn, zeggen ze. Dat laatste laat ik in het midden. Ze zijn lekker. En dat horen koekjes te zijn. Havermoutkoekjes.

koek

Ingrediënten voor 8-10 koekjes:
70 gram zachte boter
50 gram rietsuiker
zakje vanillesuiker
100 gram havermout
90 gram bloem
1 ei
snufje zout
bakpapier

Optioneel:
rozijnen
pure chocolade

Bereidingswijze:
1. Als je rozijnen in de koekjes wilt verwerken, moet je deze even in warm water laten wellen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden
2. De zachte boter, rietsuiker en vanillesuiker meng je goed door elkaar.
3. Voeg de havermout, bloem, zout en het ei toe en meng hier een mooi deegje van.
4. Verdeel het deeg en maak er leuke vormpjes van of gewoon balletjes.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
6. Druk de deegkoekjes plat op de bakplaat en bak ze voor 12-15 minuten.

En dan smullen!

Liefs Nelleke

____

Nelleke, bekend als Bakernella, enthousiast en energiek maar vooral gek op taartjes! Als ontspanning naast haar drukke baan – marketing manager ICT bedrijf – maakt ze dan ook graag lekkere koekjes, cake, taartjes en toetjes.  Geen healthy hobby maar een guilty-pleasure hobby welke is uitgegroeid naar een succesvol klein bedrijfje. En dat ze er nog zo fit uitziet komt door haar fanatieke hardlopen en (kick)boksen.  Volg haar ook op Facebook

image1

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter