Food

DADELBALLETJES

Het is weer tijd voor een receptje met chocolade! Deze keer heb ik voor jullie balletjes gemaakt van dadels, havermout, rauwe cacao & kokos rasp! Je kan oneindig variëren als je de basis hebt van havermout en dadels.

Aangezien ik enorm van chocolade houd ging er bij mij rauwe cacao doorheen. Ze zijn zo lekker, simpel om te maken en de ideale snack! Ze zijn gezond & lekker klein dus kan je er meerdere van snoepen! 🙂

Ingrediënten voor 8 stuks:
25 gram havermout
60 gram dadels ( ongeveer 6 kleintjes )
5 gram rauwe cacao ( halve eetlepel )
10 gram kokos rasp ( eetlepel )

image_00001

Bereidingswijze:
Maal de havermout en dadels fijn in de keukenmachine. Ik heb eerst de havermout erin gedaan die er even uitgehaald en toen de dadels gedaan. Dan wordt het allemaal wat fijner. Hierna de dadels met de havermout en rauwe cacao in de keukenmachine. Nu krijg je een plakkerig mengsel. Dit deel je in 8 stukken en rol je balletjes van door de kokosrasp. Zet ze eventjes een halfuurtje in de vriezer en smullen maar!

Liefs Merel

___

Merel is naast haar fulltime baan in de horeca altijd bezig met eten en met sporten. Omdat ze gek is op eten is ze zich gaan richten op gezonde voeding om zo bewust mogelijk te snoepen. Merel is gek op hardlopen en laat dat nou ook precies bij ons passen! ‘Niks voelt zo fijn als ‘s ochtends vroeg uit bed gaan, hardloop kleding aan en gaan. Voor mij de beste manier om m’n dag te beginnen!’ Op haar vrije dag staat ze het liefste in de keuken om een bananenbroodje te bakken of een healthy chocolade cake. Wij delen graag haar healthy hobby met jullie. Geniet van haar mooie en gezonde recepten.Volg Merel ook op instagram @merelglansbeek

 merel
print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter