Fit

DREAMTEAMS ESTHER: R’DAM MARATHON COMPLETED! YES!

Marathon Rotterdam in da pocket! Hoe lekker is dat? Wat een ervaring, ik kan er nog niet over uit 🙂 Gefinished in 4.30, geen PR maar ik ben er heel blij mee want de week ervoor was enerverend. De woensdag voor de marathon werd ik namelijk ziek. En lag ik 1,5 dag in bed met een bonkend hoofd. In plaats van koolhydraten stapelen was een glas water me al te veel. Gelukkig ging het vrijdag alweer een stuk beter. Maar toen we ons afgelopen zaterdag met het Runner’s World Dreamteam in Rotterdam verzamelden wist ik nog steeds niet zeker of ik fit genoeg was om zondag te kunnen starten.

2Halverwege, nog 21,1 km te gaan

Ergens tussen het ophalen van de startnummers en de pastaparty in heb ik besloten om te starten. Niet alleen omdat ik perse wilde lopen maar ook omdat ik voelde dat ik het aan kon. Heb de marathon bewust op een iets lager tempo gelopen dan ik aanvankelijk van plan was, want safety first. Ik voelde er weinig voor om op een brancard afgevoerd te moeten worden (en ik heb er wat gezien). En ondanks het griepje en de korte nachten heb ik heerlijk gelopen. Echt. Het begin was vooral mentaal pittig. Die 42,2 kilometers voelden als een grote berg die bedwongen moest worden. Maar na de eerste 12 km was de kop eraf en tot 41 kilometer liep ik heel relaxed. Alleen die laatste kilometer, ik voelde me ineens minder goed, was zo zwaar. En wat kan 1,2 kilometer dan lang duren! Nog geen meter over de finish had ik al een microfoon en camera voor me. Diepte interview door Runner’s World, ik heb werkelijk geen flauw idee meer wat ik allemaal heb gezegd …

3Mission completed

Of ik nu weer een marathon ga lopen? Neehee! Twee marathons in een jaar, ik vind het wel goed zo. Het is nu tijd voor andere dingen. Maar rennen blijf ik zeker, het geeft me zoveel, daar zal ik voorlopig niet mee stoppen. Misschien loop ik binnenkort wel een stukje met Anton-Jan mee.
Blijf je me nog even volgen? De Newyorkcitytrippers hebben binnenkort een leuke winactie op Snel-Fit.

Liefs Esther

1

_______

Esther, een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales en loopt hard – maakt deel uit van het Runner’s world Dreamteam – en heeft deze net gerend.
Also on FacebookTwitter Pinterest Instagram

logo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter